Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Over Mad Goat

Mad Goat is terug! Straffer, harder en grappiger dan ooit. Vanop twee locaties.

Van 02.03 tot en met 05.03 brengen we de beste nationale en internationale comedy naar de zalen van Arenberg en De Studio. Meer nog: we wisselen een deel van onze line-up uit met het Utrecht International Comedy Festival, en vice versa.

Verwacht ook talks, podcasts, muziek en knallers van after parties.

Een klein stukje geschiedenis

In 2019 ging Mad Goat voor de eerste keer door. Een bescheiden editie, in vergelijking met wat er vandaag staat. Maar daarom geen mindere editie. De zalen van Arenberg en De Studio waren toen al goed gevuld voor de beste stand-up comedy, workshops en panelgesprekken. Met Mad Goat schreef Arenberg een klein stukje geschiedenis. Het publiek kreeg de beste comedy van 't moment voorgeschoteld én heel de comedy scene kwam bij elkaar. Sindsdien groeide Mad Goat uit tot één van de meest toonaangevende comedyfestivals van de Lage Landen.

De affiche van #MadGoat2019.
De affiche van #MadGoat2019.

In 2020 waren we gedwongen een jaartje over te slaan - dat had iets te maken met een of ander virus waardoor we met z'n allen thuis moesten blijven, of zoiets. Dat virus zette door naar 2021, maar Arenberg besloot dat 't goed genoeg was geweest. Mad Goat ging doorgaan. De volledig online editie was een succes. Elke avond stemden kijkers af op de live stream, lieten ze een Mad Goat drank- en snackpakket thuis leveren en schoten ze in een lachkramp. Voor één keer vanuit hun eigen zetel, in plaats vanuit de rode pluche. Geniet nog een keer van de best of van 2021!

In 2022 konden we weer. Live. In 't echt. Speciaal omdat we terug publiek konden ontvangen, gooiden niet enkel De Studio en Arenberg de deuren open, maar sloot ook AMUZ zich aan als fenomenale locatie. Een internationale line-up van topcomedians speelde elke dag 't stad plat. Duik hieronder nog een keer mee in #MadGoat22.

Een groot stukje toekomst

Nog meer dan voor een mooie geschiedenis, staat Mad Goat voor de toekomst. De toekomst van comedy. Op Mad Goat zie je gevestigde waarden uit binnen- en buitenland zichzelf opnieuw uitvinden én krijg je de kans jong talent te ontdekken. De lijst van comedians die op Mad Goat passeerden om daarna zalen te beginnen - of eerder: blijven - vullen, is impressionant. Denk aan Jade Mintjens, Soe Nsuki, Sergej Lopouchanski, Roosje Pertz, Amelie Albrecht, Dena Vahdani, Dara SheikhiSerine Ayari en meer. 

Voeg daar oude getrouwen als Nigel Williams, Bart Cannaerts, Alex Agnew, William Boeva, Jeron Dewulf, Arbi El Ayachi, Latif Ait Ahmed, Jeroen Leenders, Michael Van Peel en Jan Jaap van der Wal aan toe en je weet: Mad Goat betekent heel wat voor de comedysector. Ook op internationaal vlak.

Want grote kleppers als Jen Brister, Nathan Caton, Troy Hawke, Fatiha El-Ghorri, Rayen Panday, Matt Castellvi, Fiona Ridgewell en Sloegi vonden ook al hun weg naar Antwerpen.

Op Mad Goat ontdek je alle vormen van humor. Of het nu stand-up of cabaret is, memes of monologen, via een comedy show zelf of via een panelgesprek. Mad Goat is de staalkaart van wat comedy is én zal zijn. Ook in 2022 is dit niet anders.

Opnieuw een rits internationale namen - zoals Abdelkader Secteur, Maria Shehata of Alistair Barrie - komen langs. Jong geweld dat de grenzen van comedy verlegt is ook aanwezig, van Joffrey Anane tot Memes van 't Stad. Ooit willen weten hoe (de geest van) een cartoonist werkt? Ish Ait Hamou gaat in gesprek met Lectrr. Heb je je moppen liever op muziek? Check dan Comedy & Guitars. En ontdek de toekomst van de stand-up met de beproefde concepten Five to Watch en Get Up Stand Up!. De nacht induiken? Daarvoor moet je bij 'Nuff Said en Global Vibes zijn.

Aarzel niet, ontdek hier het programma van #MadGoat23 en reserveer je tickets. We beloven je, je wil niet de persoon zijn die binnenkort moet zeggen "ja, nee, allez, ik heb gewoon te lang gewacht om tickets voor Mad Goat te kopen".