Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Arenberg lanceert UNTOLD STORIES

UNTOLD STORIES is een platform waar niet-vertegenwoordigde perspectieven van (on)gehoorde verhalen hun weg naar de podiumkunsten vinden en zo het brede publiek inspireren. We vertolken élk perspectief, waar iedereen verdient gehoord te worden. De tijd is aangebroken om de diverse stemmen - die de wereld en toekomst waarin we leven vormen - kracht te geven.

De toekomst is nu

UNTOLD STORIES streeft met zijn verschillende vertakkingen naar het creëren van een nieuwe dynamiek in de gedachtegang van artiesten. Leren zelf kansen te creëren in plaats van ze te grijpen wanneer ze reeds zijn aangeboden. De volgende jaren werken we in samenwerking met verschillende partners aan een transformatie van het narratief rond Arenberg, waarbij we verschillende aspecten meer beklemtonen: meer kruisbestuiving, meer impact, meer samenkomsten, meer verhalen. 

Naast het ondersteunen, eren we de creatieve uitlaat van artiesten waarin nieuwe kansen gecreëerd worden en er doorgroeimogelijkheden aangeboden worden via verschillende niveaus. Arenberg, en daarbij het volledige culturele netwerk, wordt niet meer enkel een plek waar voorstellingen worden gezien en events worden georganiseerd. We worden een verlengde van de steden waar talenten groeien, cultuur wordt opgesnoven, informatie wordt gedeeld en mensen worden samengebracht. De komende jaren zullen we werken om drempels niet alleen te verlagen, maar ook te laten verdwijnen. Zo vinden we de manier waarop een cultuurhuis door middel van een nieuwe dynamiek binnen onze  culturele samenleving verhalen vertelt, maar ook cultiveert, opnieuw uit. De toekomst is nu.

Visie

De visie van UNTOLD STORIES vertaalt zich in het aanbieden van een plaats waar via artistieke content, stage performances en podcasts informatie en groei centraal staan. We betrekken jonge artistieke ondernemers onder de vleugels van Arenberg en voeren in samenwerking met hen diverse projecten uit, waar jong talent gestimuleerd en gemotiveerd wordt om zelfstandig kansen te creëren en grijpen.

Niet alleen bestaande formats en verhalen zullen daarbij betrokken worden, maar evenzeer starten we met de (co-)productie van verschillende platformen en media die een thuis kunnen vormen voor die nieuwe verhalen en dynamiek.

De komende weken en maanden lanceren we alle projecten waar de jonge makers van UNTOLD STORIES aan werken.