Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

NO WAR!

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne organiseren de Antwerpse cultuurhuizen een solidariteitsactie voor iedereen die in oorlog leeft, te maken heeft met bezetting of onderdrukking in alle vormen.

Voor de gelegenheid wordt het maandelijkse Strip- en Boekenplein van bibliotheek Permeke, op het De Coninckplein, omgedoopt tot NO WAR!.

Arenberg, bibliotheek Permeke, Antwerpen Boekenstad, Behoud de Begeerte, Creatief Schrijven, PEN Vlaanderen en Toneelhuis bundelen hun krachten en vullen een podium met woord en comedy.

NO WAR! is een initiatief om iedereen samen te brengen en om mensen die in of met oorlog leven een hart onder de riem te steken. Om ze te laten zien dat we met ze meeleven. Dat we tegen oorlog zijn en tegen discriminatie, in alle vormen, over heel de wereld.

Kom op zondag 20 maart naar het De Coninckplein. Naar een podium voor woord en comedy, grenzend aan de een bibliotheek gevuld met boeken van en voor alle mensen van de hele wereld. Vitalski is je host. Kom er een glas drinken en deponeer een bijdrage in de collectebus. De opbrengst gaat naar 12-12.

Line-up

Om 11:00

Johan Petit, Peter Kluppels, Adriaan Van den Hoof, Nikki Rose, Johan Terryn, Büllent Özturk

Om 12:00

Ikram Aoulad, Stijn Vranken, Anna Borodikhina, Yannick Dangre, Fleur Pierets, Günther Lesage

Om 13:00

Tom Lanoye, Jaouad Alloul, Bart Cannaerts, Maarten Westra Hoekzema, Mokhallad Rasem, Nigel Williams

Om 14:00

Aleksander Skorobogatov, Jan Ducheyne, Sara De Bosschere, Sergej Lopouchanski, Johan Sebastiaan Stuer, Recto Verso

Om 15:00

Ruth Lasters, Sara Eelen, Lies Van Gasse, Bert Gabriëls, Alicja Gescinska, Ivana Noa

Meer doen? Doneer rechtstreeks aan 12-12

Het Belgisch Consortium voor Noodhulp lanceerde een actie ten voordele van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Doneren kan via 1212.be of op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.