Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Wie is Dena Vahdani?

Door het brede publiek in Vlaanderen ontdekt tijdens haar passage in De Silmste Mens. Maar al langer bemind en bejubeld door iedereen die de Belgische comedyscene een beetje volgt én door het grote publiek in Brussel en beyond. Meet Dena Vahdani.

"Ne réfléchis plus, agis!"

Dat Dena Vahdani een carrière als comédienne ging uitbouwen, stond niet zozeer in de sterren geschreven. Als kind droomde ze ervan dokter te worden. Haar schoolprestaties zaten mee en de Vahdani’s zagen Dena als dokter ook wel zitten.

Maar ’t duurde niet lang voor Dena met haar studies stopte. Er ontbrak iets, vooral een uitlaatklep voor al haar energie. Een schok voor de familie, zeker gezien Dena’s goede schoolpunten, maar de Vahdani’s zijn een warm nest: Dena kreeg meteen de volle steun van haar ouders.

“Zo hebben zij ook héél goed gereageerd op mijn coming-out. Eigenlijk waren mijn coming-out als lesbienne en als comédienne van eenzelfde intensiteit,” vertelde ze daarover in HUMO.

Eigenlijk waren mijn coming-out als lesbienne en als comédienne van eenzelfde intensiteit.

Naar de toneelschool, dus. Bij het ingangsexamen werd Dena niet toegelaten, wegens “te grappig”. De jury zag haar eerder als stand-upper. Iets wat Dena maar al te graag te horen kreeg.

Dena: “Dat ik het aandurfde, heb ik te danken aan mijn moeder. Haar motto is: ‘Ne réfléchis plus, agis!’ Niet nadenken, maar doen!”.

Tour de force

En doen deed Dena. De laatste jaren werkt ze aan een heuse tour de force in de stand-up-scene. Laureaat van verschillende comedywedstrijden. Een eigen talkshow op Pickx+. Podcasts maken voor RTBF. Radiocolumns voor BRUZZ. En Warrior Princess, haar avondvullende voorstelling die de ene zaal na de andere uitverkoopt. Nou.

Aan de andere kant van de taalgrens en in Brussel is Dena een vaste waarde in de comedywereld. En Vlaanderen is next.

Afgelopen najaar schitterde ze in De Slimste Mens Ter Wereld. Gevat, sprankelend en compromisloos. Net zoals Warrior Princess. Die show laat ze al een tijdje los op het Vlaamse publiek in de vorm van try-outs. Zoals op 22.01 in Arenberg. Om op 03.03 er het Mad Goat Comedy Festival mee te openen. Meteen in De Grote.

Superlatieven zijn doorgaans iets waar zuinig mee moet worden omgegaan. Maar in het geval van Dena Vahdani komen we er te kort. Dena blaast je als publiek omver met haar fijne, scherpe, kritische en onvermurwbare comedy. Om over haar onnavolgbare charme nog maar te zwijgen.

Dena Vahdani — Warrior Princess

Reserveer nu je tickets voor de première van Dena Vahdani's Warrior Princess op Mad Goat Comedy Festival.