Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Wie is Serine Ayari?

In 1991 in Brussel geboren. Tunesische roots. Besloot in 2017 volledig voor een carrière in stand-up comedy te gaan. Sindsdien speelt Serine Ayari – in binnen- én buitenland – zalen plat. Exact wat ze 15 oktober in Arenberg ook gaat doen.

Van open mics meteen naar New York

Op haar 26e ontdekte Ayari dat haar idool, de Amerikaanse comedian Andrew Schulz, naar België zou komen. In aanloop naar Schulz' aankomst, besliste Ayari de ene open mic na de andere te spelen. Haar doel? Ervaring opdoen, Schulz ontmoeten en hem haar werk tonen. Zo gezegd, zo gedaan. Ayari ontmoette haar idool. Dat bleek het startschot voor haar carrière in stand-up te zijn.

Schulz was meteen overtuigd van haar werk en nam Ayari mee naar Amsterdam, om het voorprogramma van z’n show te verzorgen. De aanzet om kort daarna in haar eentje naar New York te trekken en de ene na de andere comedybar te ontdekken. Veel leren. Veel spelen. En een spot versieren bij de New Talents van de Gotham Comedy Club in NYC.

“Vliegende start” wordt makkelijk in de mond genomen, maar in het geval van Ayari is dat een understatement.

Not your halal comedian

Luid. Niet bang om haar mening te geven. Altijd intelligent. Ayari is het allemaal en “stand-up is de perfecte manier om dat te kanaliseren,” vertelde ze in Knack Focus. Met een range die reikt van de betere ramadangrap tot hilarische situatieschetsen over het weer bij haar ouders wonen, bereikt Ayari een even breed publiek.

Ze schakelt moeiteloos tussen fijnbesnaarde monologen en – nu ja, zoals ze zelf zegt in dat ene Knack-interview: “Die grap over Britten die een beetje klinken alsof ze stikken in een Nigeriaanse piemel? Ik probeer een classy, welbespraakt meisje te zijn, maar dat lukt niet altijd”.

Zonder aarzelen en met flair breekt Ayari vooroordelen af. En schudt ze de comedywereld flink door elkaar. Als vrouw, als migrantendochter, als Belgisch Arabische met Tunesische roots en als comedian. Verwacht niet dat ze zich aanpast aan de zaal. Ayari bereikt en bekoort met haar stand-up een breed publiek, maar sluit geen compromissen.

Still Standing

Op 15 oktober speelt Ayari haar nieuwste show in Arenberg, Still Standing. Haar eerste full show.

Normaal ging de show in 2020 in première, maar toen werd de wereld even op z’n kop gezet door een stukje besmet vleermuisvlees. Niet dat dat hiaat van een coronapandemie lang Ayari’s voorstelling minder relevant heeft gemaakt. Meer nog: Still Standing klopt meer dan ooit.

Er zijn nog maar enkele tickets beschikbaar. Wees snel en reserveer ze hier. Ayari is een steengoede comédienne die zich met bravoure kwetsbaar opstelt. En Stil Standing is een heerlijke show. Dit wil je niet missen, toch?

Dit najaar zie je Ayari ook als jurylid van De Slimste Mens Ter Wereld. Daarnaast werkt ze nog als redactielid voor De Ideale Wereld. Volg Serine Ayari op Facebook en Instagram.

Meer Serine Ayari?

Herbekijk hier de aflevering van Het Nieuwe Normaal met Serine Ayari.