Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Word jij de eerste Stadscomedian van Antwerpen?

Een mens maakt wat mee. Zeker in 't stad. En daar mag allemaal eens goed mee gelachen worden. It might be a dirty joke, maar iemand moet het doen. En die iemand zou jij kunnen zijn!

Arenberg en Gazet van Antwerpen zijn op zoek naar jonge, nieuwe stemmen in het comedylandschap. Om uiteindelijk de eerste Stadscomedian ooit te kiezen.

Wat doet een Stadscomedian?

Een Stadscomedian kijkt met humor naar de actualiteit en het leven zoals het is, in Antwerpen en de wereld.

Word jij verkozen tot Stadscomedian? Dan krijg je een mooi loon van € 3.250 om een tiental video's te maken, inclusief professionele begeleiding. De video's worden gepubliceerd op alle kanalen van Arenberg en Gazet van Antwerpen. Voor je 't weet, lacht heel 't stad met jouw grappen

Hoe word je Stadscomedian?

Stap 1: inschrijven

Schrijf je voor 13.01.2023 - om 23:59 - in via wedstrijden@gazetvanantwerpen.be. Stuur ons je bio en een link naar minstens 3 - maximum 6 - minuten beeldmateriaal. Dat mag een video zijn, maar ook een animatie, memes, of andere vormen van comedy.

Stap 2: workshops

Word je geselecteerd, dan volg je een aantal dinsdagavonden workshops van professionele comedians zoals Joffrey Anane & Jeron Dewulf
Jeron Dewulf is een acteur, improvisator, comedian, bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en leert je in de eerste twee workshops de kneepjes van improvisatie & stand-up comedy.
Joffrey Anane is danser, choreograaf en acteur. Hij maakt deel uit van het kunstcollectief Osei Bantu en creëert zijn eigen comedyshow en webreeks Afro Belg. Tijdens de laatste 2 workshops werk je met hem aan je eigen comedy-video. 

Houd alvast volgende data vrij:

  • DI 31.01 
  • DI 07.02
  • DI 21.02
  • DI 28.02

Stap 3: voting

Na de workshops verschijnt je video op de online kanalen van Arenberg en Gazet van Antwerpen getoond aan een breed publiek. Datzelfde publiek kan op elke video stemmen.

Stap 4: de finale

Op 02.03 speel je de finale op het Mad Goat Comedy Festival in Arenberg, met William Boeva als MC. De publieksstemmen worden opgeteld bij de beoordeling van de vakjury, met o.a. Dena Vahdani. De comedian met - surprise, surprise... - de meeste publieksstemmen én beste beoordeling, wordt de eerste Antwerpse Stadscomedian!

Succes!