Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Antwerp Bijou Zaterdag
Koop tickets

€ 14

Basisprijs

€ 8

-26 jaar

€ 8

Studenten

Arenberg
Tijdschema

12:30 Deuren
13:30 Moving Forward Dance Community
14:30 ROTBEEST
16:00 ROEScollectief
17:15 Pablo Correa
19:30 Zuzanna Sosnowska
20:30 Milan Borms (aka Wolvenjong)
21:45 Cie Dabitu Music
22:45 Prijsuitreiking
23:15 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.


Mis niets van Antwerp Bijou en koop een combiticket voor vrijdag én zaterdag!

Antwerp Bijou

Antwerp Bijou is een tweejaarlijks podiumkunstenfestival en wedstrijd van Fameus in samenwerking met Arenberg.

Twee dagen lang schitteren 11 multidisciplinaire makers op verschillende podia in Arenberg.  Het festival is een kans voor startende makers die een boeiend verhaal vertellen. De verhalen tonen Antwerpen in al haar vormen. Zij delen hun verhaal aan de hand van dans, theater, cabaret, muziektheater en diverse mengvormen op 13 en 14 januari.

Dans mee in een sociaal experiment. 
Wie zegt dat meditatie geen performance kan zijn? 
Hoe voelt het om als nieuwkomer aan te komen in onze stad? 
En wat hebben stadsduiven nu te maken met de mensen die er leven?

Prijzen

Stem tijdens Antwerp Bijou op je favoriete performance voor de publieksprijs: 750€ en een residentie bij Fameus! 

De professionele jury bestaat uit Joke Quaghebeur, Aicha Cissé, Jan Wallyn en Kay Doms. Zij bezorgen hun favoriet 750€, een residentie bij Fameus en de felbegeerde Bijou trofee!

Website | Instagram

Acts op zaterdag

Moving Forward Dance Community | LAB (25’)
Hoe zichzelf zijn in een groep. Iedereen is uniek! Soms lukt alles perfect, soms gebeuren er ongelukjes. In onze wereld dansen we van hip hop naar hedendaags, afro en latino in één flow. We nemen je mee in een energieke wervelwind. Een unieke performance dans en muziek.

ROTBEEST collectief | Verboden te voederen (60’)
ROTBEEST collectief onderzoekt de gedragingen en het wezen, maar vooral de verschillen en gelijkenissen tussen de Antwerpenaar en zijn meest voorkomende stadsvogel. Verstoten worden in de maatschappij. Uit het nest geduwd worden. Flirten met de grenzen van monogamie. Op de kop zitten van een bekende Antwerpenaar. En wie weet vandaag nog welke stadsbewoners de piloten waren bij telegeleide bommen van den Amerikaan in WOII?

ROEScollectief | True Story (45’)
Een groep performers reconstrueert een aflevering uit een reality-programma. Langzaam vervagen de grenzen van het medium, worden de regels van het spel onduidelijk. Wat eerst lijkt op een dag uit het leven van een doorsnee familie, blijkt plots een Tampax-reclame.

Pablo Correa | MonoSapiens (45’)
Pablo Correa presenteert twee zelfgeschreven theatermonologen. "The Professor", over een professor die zijn les geeft, het publiek als studenten gebruikt en hen introduceert als onderdeel van de scene. "Dani Menendez", over een politiek personage die zijn politieke advertenties opneemt om zichzelf te promoten als gouverneur van de regio. Een parodie op Amerikaanse politieke commercials.

Milan Borms (aka Wolvenjong) | Muug in de Middelmaat (60’)
‘Muug in de Middelmaat’ is een pittige cabaretvoorstelling die tussen lach en middelvinger, met talenten en gebreken, de weg zoekt naar een droom: ‘Doen wat ge graag doet, en daarvan kunnen eten.’ Gebaseerd op een waargebeurd gevoel.

Zuzanna Sosnowska | Connect to yourself (60’)
Welcome aboard an inner journey into neo-healing. Switch off your phone. Take a deep breath and let me guide you into my distraction. Forget everything you know about guided meditation. Connect to yourself. Pay attention to your distraction. 

Cie Dabitu Music | Glitch (30’)
Een glitch is een klein probleem dat zich voordoet in het elektronische circuit van een computer waardoor het defect raakt. Uitgaande van deze definitie en ons sociale systeem als een grote computer beschouwend, zoeken we een antwoord op de 'sociale glitch' die bedoeld is als een mislukking in naam van het collectief, maar een bevrijding op de schaal van het individu.
 

Met de steun van

Antwerp Bijou is het tweejaarlijks podiumkunstenfestival en wedstrijd van Fameus in samenwerking met Arenberg. Antwerp Bijou is de Antwerpse versie van Brussels Bijou, een project van Zinnema, BOZAR, Bruzz en de VGC.