Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Bas Birker In blijde verachting
Archief
Tijdschema

19:00 Deuren
20:15 Bas Birker
21:45 Verwacht einde

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

In blijde verachting

Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

In de pers

"In zijn slot onderstreept Birker andermaal dat hij zijn plaats aan de top van de Vlaamse en Nederlandse podiumhumor verdient." — De Morgen (****)

"Birker gebruikt zijn leed om een lekkere en soms vlijmscherpe analyse van de Vlaming te maken. (...) Om te gieren en te grienen." — Focus Knack (***1/2) 

"Mijn medische ellende heeft me tot een soort verandering gedwongen." — Bas Birker op Radio 1.

“Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg. (...) “Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.” - De Standaard

Website | Facebook

Met de steun van

Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid


Reeds afgelopen
  • vrijdag 10 februari 2023 - 20:15 - 21:45