Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Black Queer Fest A Celebration of Black Queerness
Archief
Facebook event
Tijdschema

Namiddagprogramma
Voorbehouden voor black queer people

15:00 Start
17:30 Diner

Avondprogramma
Toegankelijk voor iedereen

19:00 Deuren
20:00 Black Queer Fest
00:30 Verwacht einde

Black Queer Fest

Met Black Queer Fest wilt BHM de zwarte queer community in de spotlight zetten. De stemmen van deze community worden nog niet voldoende gehoord en door middel van events zoals deze, willen we hier verandering in brengen. Het is tijd voor een nieuw tijdperk waarin de zwarte queer community zich gezien, gesteund en vooral gevierd voelt. 

Het programma start met een reeks activiteiten en speeddates, uitsluitend voor black queer people. Het doel is dat de participanten elkaar op een vrije en leuke manier leren kennen doorheen de namiddag. Aangezien het thema van BHM dit jaar #BHMAssembly is, sluiten we af met een gezellig diner. Hiervoor zijn er slechts 30 plaatsen beschikbaar dus snel zijn is de boodschap!

Vanaf 20:00 is het Black Queer Fest dan voor iedereen toegankelijk.  De naam zegt het al zelf, het wordt een feestelijke avond waarop we de black queer community gaan vieren. Benieuwd naar de line-up? Deze bestaat uit young & upcoming black queer artiesten die hun talent met ons komen delen. Nadien is er een afterparty waar jij je beste moves kan showen. 

Wij hebben er alvast heel veel zin in! Jij ook?

Praktisch

Namiddagprogramma met diner & avondprogramma: € 10
(inschrijven kan t.e.m. 12.03)

Avondprogramma: € 5

Line-up

 

  • Nishimiye (he/him)
  • Porcelain id (they/them)
  • Sosotysha (she/they)
  • Dilaylah Brown (she/her)
  • DJ Bo Meng (she/her)
  • DJ ILLSYLL (she/her)

Nishimiye

NISHIMIYE betekent "Ik ben gelukkig" in het Kinyarwanda. Het is het gevoel dat deze artiest krijgt van muziek. En het gevoel dat Nishimiye z'n publiek wil laten voelen wanneer ze hem horen zingen. Voor Nishimiye is muziek een safe pace om verschillende emoties te verkennen en uit te drukken.

Porcelain Id

Porcelain id - de Rwandese Hubert Tuyishime (23) - brengt poëtische songs met een opmerkelijke sound. In 2021 won hen Soundtrackt 2021 en releasete een eerste EP Mango. De teksten zijn geschreven vanuit een persoonlijk standpunt en verwijzen naar het leven voor, tijdens en na de BLM-protesten.

Sosotysha

Sosotysha is een Congolese artieste uit Brussel, die al op jonge leeftijd begon te zingen. Schrijven is voor Sosotysha een manier om zichzelf uit te drukken. Recent bracht ze haar eerste project uit A Mess I Guess. Ze dacht nooit dat ze ooit haar eigen teksten zou zingen, maar nu is het zover. Ze is klaar om haar verhalen te delen en zichzelf te tonen aan de wereld.

Dilaylah Brown

Brutaal, sexy en altijd klaar om een goeie tijd te beleven. Van kleins af was Brown omringd door jazz- en soulmuziek. Later zorgde een job bij Que Pasa, een bar bekend voor z'n dragshows, dat ook zij het podium zou betreden. Wat ze het leukste vindt aan optreden? Mensen een fijne tijd geven.

DJ Bo Meng

Toen ze startte als DJ, draaide de Brusselse Bo Meng vooral afrobeat en hip hop. Along the way kwam er wat afrohouse, house en electro bij. Wat er wel steeds hetzelfde bleef? Haar voorliefde voor tracks van artiesten van kleur.

DJ ILLSYLL

Een set van de Belgisch-Nigeriaans Sylvia Iweanya a.k.a. ILLSYLL omschrijf je best als eclectisch en energiek. Haar selectie tracks gaat van trap naar southern hip hop, over 2000's, ballroom, naija en house tot amapiano.

 

Black History Month

Dit event in onderdeel van Black History Month. Maart is Black History Month (BHM) in België. We vieren de oneindige veerkracht van de zwarte gemeenschap en schijnen een licht op de duistere delen die verborgen of vergeten werden. 
Meer info »

Beluister ook de Black History Month-podcast! De hele maand maart gaat Zoka in gesprek met zwarte podcasters, zoals Talksik, Menji talks, Koolcast en Afrotalk.
Vanaf 7 maart, iedere maandag een nieuwe aflevering om 18:00 - de hele maand lang. 
Luister hier »


Reeds afgelopen
  • zaterdag 19 maart 2022 - 20:00 - 23:00
  • zaterdag 19 maart 2022 - 15:00 - 19:00