Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn mondmaskers en het Covid Safe Ticket (CST) verplicht in Arenberg. Meer info »

Programma
Chaabi Habibi Een ode aan de Marokkaanse chaabi zangeressen
Koop tickets

€ 16

Basisprijs

€ 13

-26 jaar

€ 13

Studenten

De Grote
Facebook event
Tijdschema

18:00 Dinner + Dakka Simo & Chaima
20:30 Sultanats, B’net Chaabi
22:15 Chaabi Testimony
 

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Het buffet is niet inbegrepen in de ticketprijs.

Een Covid Safe Ticket is vereist voor deze voorstelling.
Lees alles over het CST in Arenberg hier.

Een ode aan de Marokkaanse chaabi zangeressen

Chaabi Habibi is een muzikaal erfgoedproject ter ere van alle vrouwen in de Marokkaanse chaabi, zoals de popmuziek overkoepelend wordt genoemd. De Marokkaanse gemeenschap is al 60 jaar aanwezig in België, maar voor het allereerst zal een  Belgisch-Marokkaanse vrouwen-band het podium innemen om het chaabi repertoire te brengen. Een historisch moment!

Programma

18:00 – 19:30 Diner 
Buffet verzorgd door Safe Space vzw. 

Safe Space is een veilige ruimte waar jongeren en vrouwen zichzelf kunnen zijn. Het geeft ze een volledig, veilig onderkomen waar ze zich zonder vooroordelen kunnen ontwikkelen. Ze kunnen er terecht voor allerhande zaken zoals activiteiten, coaching, gesprekken, workshops en uitstappen.

18:00 & 20:15 Dakka Simo & Chaima
De groep Dakka Simo en Chaima verwelkomen het publiek met dakka marrakchia (een traditionele, rituele muziekstijl, kenmerkend voor de stad Marrakech) om de feestelijke avond te lanceren. 

20:30 – 22:15 Sultanats, B’net Chaabi
Ghanayats zijn de zangeressen die sinds het begin van de vorige eeuw een stedelijke vocale en muzikale kunst hebben ontwikkeld die kenmerkend is voor de steden in het noorden van Marokko.
In navolging van deze ghanayats, worden de dames van de groep Sultanats, B’net Chaabi gedreven door het verlangen om de traditie voort te zetten die ze van de “ouderen” hebben geërfd. Met veel passie vertolken ze de repertoires van de chaabi.
Ze hebben tot nog toe altijd in besloten kring gemusiceerd, maar maken nu eindelijk hun opwachting op een professioneel podium!

22:15 – 23:00 Chaabi Testimony
Verzamelen van getuigenissen (anekdotes en verhalen) uit het publiek door zangeres Laïla Amezian en musicologen Hélène Sechehaye en Marie Cocriamont.  Ze willen het verhaal vertellen van deze vrouwen die er sinds het begin van de jaren zestig voor hebben gezorgd dat deze chaabi-muziek ook buiten hun land van oorsprong verdergezet en doorgegeven kon worden aan de volgende generaties.
 

Credits

Foto Sultanats, B’net Chaabi © Youssef Aabich