Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
De Bastaard Het Zuidelijk Toneel
Koop tickets

€ 16

Basisprijs

€ 13

-26 jaar

€ 13

Studenten

De Grote
Tijdschema

19:00 Deuren
20:15 Het Zuidelijk Toneel - De Bastaard

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

De Bastaard

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.

De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle, poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.

Het Nieuwsblad (★★★★): "El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bestaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven."

Theaterkrant: "Rashif El Kaoui onderhoudt het publiek bijzonder charmant over zijn twijfels, zijn leven, zijn afwezige vader en zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin 'bastaards' niet gewild zijn."

Piet Menu: "In elk koningsdrama heb je de bastaard die ook zijn deel van de koek opeist. Altijd negatief geportretteerd. Wij herstellen dat beeld in ere want de toekomst is niet alleen aan de vrouw, ook zeker aan de bastaard."

Website | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Credits

Een productie van Het Zuidelijk Toneel door Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba

Eindregie: Lucas De Man
Artistiek advies: Piet Menu
Muziek en spel: Michelle Samba
Tekst en spel: Rashif El Kaoui
Video en spel: Ahmet Polat
Stage video: Birke Wobbes
Productie: Ellen van Bunnik
Stage productie: Sascha de Jong
Techniek: Tom Ijpelaar