Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
De Reuzendoder van Hemmingway - Kroniek van een verslaving Tom Van Bauwel, Ikram Alouad, Katelijne Verbeke, Dahlia Pessemiers-Benamar & Lois Brochez
Koop tickets

€ 20

Basisprijs

€ 17

-26 jaar

€ 17

Studenten

De Grote
Tijdschema

20:15 Deuren
22:30 Einde

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

De Reuzendoder van Hemmingway

Kroniek van een verslaving

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs: Lois Brochez, Ikram Alouad, Katelijne Verbeke, Dahlia Pessemiers-Benamar en Tom Van Bauwel. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingways vrouwen.

Ernest Hemingway. Schrijver van The sun also rises en The old man & the sea. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Wereldreiziger. Zelfmoordenaar. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, van Tanzania tot Idaho stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven, gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen – de blauwe duivel, het grote beest, de worm – allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde angstaanjagende vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Credits

Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
Spel: Lois Brochez, Ikram Alouad, Katelijne Verbeke,
 Dahlia Pessemiers-Benamar en Tom Van Bauwel
Scenografie: Mikaël Wellens
Licht en geluid: Katrijn Roels
In coproductie met: Het Laatste Bedrijf en Arenberg

Met de steun van

Literatuur Vlaanderen, Belgische Tax Shelter Maatregel voor podiumkunsten, VAD en TeGek?!