Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Dead Ladies Show met Gaea Schoeters, Charlotte van den Broeck, Jeroen Olyslaegers, Catherine Vuylsteke, Britt Truyts en Lies Colman
Archief
Facebook event
Tijdschema

20:00 Dead Ladies Show
22:00 Einde

Dead Ladies Show

Wegens succes en veel inspiratie is de literaire en muzikale ‘Dead Ladies Show’ inmiddels al aan de vijfde editie toe. Gaea Schoeters, Charlotte van den Broeck, Jeroen Olyslaegers en Catherine Vuylsteke eren vrouwen die schitterden tijdens hun leven, maar die vanwege hun vrouw-zijn schandelijk werden miskend of vergeten na hun dood. Voor muziek zorgt sopraan Britt Truyts, aan de piano begeleid door Lies Colman.

Kunstenaars en schrijfsters

Auteur, bedenker en bezieler Gaea Schoeters presenteert met haar gebruikelijke schwung de deelnemers: dichter en prozaïst Charlotte van den Broeck, die de Schotse kunstenaars én zussen Frances en Margaret MacDonald van ‘The Glasgow Four’ voor het voetlicht brengt. Auteur Jeroen Olyslaegers, die zijn licht laat schijnen over het leven en werk van de Nederlandse schrijfster Hella Haasse. En journalist en auteur Catherine Vuylsteke, die het tragische verhaal van de Chinees-Taiwanese schrijfster Sanmao vertelt.

Klank en beeld

De drie lecture-performances worden ruim voorzien van beeldmateriaal. Voor, tussen en na de lezingen brengt sopraan Britt Truyts liederen van Amy Beach en Vera ‘We’ll meet again’ Lynn, aan de piano begeleid door Lies Colman.

The Dead Ladies Show

The Dead Ladies Show is de Belgische versie voor van een beproefde Berlijnse formule: een swingende avond over vrouwen die schitterden tijdens hun leven maar schandelijk werden miskend of vergeten dreigen te worden na hun dood.

In elke Dead Ladies Show delen drie sprekers — bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars — hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen je door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Schrijfster Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen.

Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren.

Elke editie van de Dead Ladies Show doet minstens drie speelplekken aan, in Antwerpen is het Letterenhuis de vaste partner.

Letterenhuis i.s.m. Internationaal literatuurhuis Passa Porta, Gaea Schoeters, & Arenberg

Praktisch

Zondag 11.04 om 20:00
Gestreamd vanop Spotlight, het virtuele podium van Arenberg.

 

  • Waar kan ik The Dead Ladies Show bekijken?
    Op zondag 11 april kun je vanaf 20 uur onze livestream volgen. Je kunt de show vinden op https://spotlight.arenberg.be/.
  • Hoe kan ik kijken?
    Je kunt op je smartphone, tablet, smart-tv, computer of via soortgelijke apparatuur verbinding maken met het internet. Om optimaal te kunnen genieten, kun je dit het beste via een stabiele WiFi-verbinding doen.
  • Hoe kan ik betalen?
    Je kunt kosteloos genieten van deze Dead Ladies Show. We nodigen je tijdens de livestream uit om een donatie te doen, maar dat is niet verplicht. We zijn vooral blij dat je als thuiskijker mee volgt.

Reeds afgelopen
  • zondag 11 april 2021 - 20:00
Ga naar SPOTLIGHT

Bekijk deze voorstelling op SPOTLIGHT, ons virtueel podium!