Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Diana Jones
Koop tickets

€ 14

Basisprijs

€ 11

-26 jaar

€ 11

Studenten

BLACKBOX
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:30 Diana Jones
21:15 Pauze
21:35 Diana Jones

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier alles over de corona-maatregelen in Arenberg

Diana Jones

Singer-songwriter Diana Jones weet al jarenlang te ontroeren met sociaal bewogen songs over echte verhalen. Zoals dat van Henry Russell, de mijnwerker die stierf in een ingestorte mijnschacht en zijn laatste uren besteedde aan het schrijven van een laatste liefdesbrief aan zijn vrouw. Dit prachtnummer werd ook opgenomen door Joan Baez op haar met een Grammy genomineerde plaat Day After Tommorrow. Of het beklijvende I Can't Breath, een song die vijf jaar oud is en die Jones schreef naar aanleiding van de moord op de zwarte Amerikaan Eric Garner.  Een lied dat in deze Black Lives Matters-tijden nog steeds bijzonder actueel is.

Haar nieuwe album Song To A Refugee is nogmaals het bewijs van haar sociale engagement en de aandacht voor maatschappelijke problemen in haar werk. De plaat kwam uit in september 2020 bij Proper records. Het is een bijzonder meesterwerk, met songs die de verhalen van vluchtelingen over heel de wereld vertellen. Puur en aangrijpend, een album dat niemand onberoerd laat en de vluchtelingenproblematiek en slachtoffers van mensenhandel een gezicht geeft. De gastbijdragen mogen er ook zijn, Jones kreeg de hulp van niemand minder dan Richard Thompson, Steve Earle én Peggy Seeger. Songs To A Refugee werd uitgeroepen tot album van het jaar bij Euro Americana Chart.

In de pers

  • "Powerful and poetic; a record for our times." - ★★★★ The Guardian
  • "Jones bring a compassion and eloquence to her subject matter that transcends mere rage..." - Uncut Magazine
  • "Diana Jones weet op haar zesde langspeler op onnavolgbare wijze haar sociaal engagement in de vertrouwde familieverhalen open te trekken in een ruimere context. Immense humanitaire problemen en uitzichtloze situaties die de wereld in hun greep houden worden onveranderlijk zonder misplaatst sentiment in weergaloos songwerk verpakt." - Written in Music

Website | Facebook | Spotify