Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Facets Funuun & Adel Jarallah
Archief
Tijdschema

19:00 Deuren
20:30 Facets
21:30 Verwacht einde

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Facets

Facets is een kluchtspel over lichaamsdelen en hoe ze zich verhouden ten opzichte van elkaar. Hoe lees je iemands gezicht? Begin je bij de tussenregels van de rimpels of in de hoeken van de mond? Wat lees je daar? Verwachtte je misschien iets anders? Iemands ware aard laat zich niet zo gemakkelijk lezen.

Een man met zijn handen voor zijn gezicht wil misschien niet meer gelezen worden, maar verzet zich tegen elke mogelijke vorm van interpretatie. Wat als mensen geïsoleerd raken van elkaar? Kan het zijn dat één deel de andere in zijn greep houdt? En leidt dat deel de handen naar waar ze niet willen en laten de ogen kijken naar wat ze liever niet zien. Op welk deel vertrouw je? Bepaalt je karakter je gedrag of is het iets anders?

Als je wil weten wat er onder iemands gezicht schuilgaat, moet je eerst te weten komen welk deel het voor het zeggen heeft. In de beleving van een geïsoleerde werkelijkheid spreken de lichaamsdelen van een man met elkaar. Plots valt je oog op de huid van de man die voor je staat. Poreus als een landschap waar herinneringen van lang geleden zich hebben genesteld. Het is het enige deel dat alle delen samenhoudt als er binnen in hem een oorlog uitbreekt.


Over Funuun

Funuun vzw maakt onder leiding van Adel Jarallah de theatervoorstelling Facets. Funuun is een drietalig collectief (Arabisch, Nederlands en Engels), opgericht door kunstenaars/vertellers/dromers, elk met hun eigen verhaal. 'Funuun' betekent 'de Kunsten', vertaald uit het Arabisch. Funuun brengt Kunstenaars - ongeacht nationaliteit, afkomst, gender, geloofsovertuiging, geaardheid, ...- samen en wil maatschappelijk relevante thema’s en verhalen bespreekbaar maken en dichter bij het brede publiek brengen. Kunst verbindt en dat wil Funuun ook bereiken.

 

Credits

Regie : Adel Jarallah
Spel & Muziek: Adel Jarallah, Ali Daim, Ab Almejbel
Scenografie: Hussein Shabeeb
Video: Stef Arends
Productie: Karin Schuitema


Reeds afgelopen
  • zaterdag 4 februari 2023 - 20:30 - 22:00