Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Female Takeover + guests (David Jahmill, Morane & JWLDMS)
Koop tickets
OLT Rivierenhof
Tijdschema

19:00 Deuren

20:00 Female Takeover

 

Female Takeover is een collectief van jonge vrouwen die hun krachten bundelen. Via dans, muziek, woord en zang lichten ze maatschappelijke thema’s als discriminatie, ongelijkheid, feminisme,… uit.

Het collectief werd in 2015 opgericht, vanuit het idee om de sisterhood binnen de artistieke scene te versterken. Female Takeover wil een stimulans zijn voor vrouwen in het algemeen, maar ook voor zij die artistiek iets willen doen en betekenen.

De kracht van diversiteit is hun belangrijkste waarde. Female Takeover brengt verschillende individuen vanuit verschillende achtergronden en disciplines samen.

David Jahmill

David Jahmill is een jonge, ambitieuze selfmade artiest uit Antwerpen. Hij maakt hip hop en R&B met invloeden van Congolese rumba.

Morane Miangue

Morane is een 20-jarige singer-songwriter uit Antwerpen, met Afrikaanse roots. Haar eerste single, ‘Boo’, kwam begin 2020 uit en werd opgepikt door StuBru, NRJ, Bruzz, MNM en Lowkey Radio. Morane combineert jazz, neo-soul, hip hop en RnB zonder enige moeite en creëert zo haar eigen sound én visuele stijl. Van foto’s over covers tot videoclips, met haar sterke esthetische oog regisseert ze deze allemaal mee.

J W L D M S

Jewel Dimes, ook wel gekend als Julie Daems, groeide op in Antwerpen met soulful vibes en put daaruit de inspiratie voor haar eigen muziek. Haar eerste EP, ‘307’, werd geproduceerd door Jeune Daiko en Clugger en opgenomen in de studio van Aram Abgaryan – de pianist van KRANKk.

Denk bij de blues, soul en RnB van J W L D M S aan inspiratiebronnen als YEBBA, Yazmine Sullivan, Etta James of Jill Scott.