Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Fortress + support: Cassie Autobom
Koop tickets

€ 14

Basisprijs

€ 11

-26 jaar

€ 11

Studenten

BLACKBOX
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:30 Start show

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Fortress

Het Belgische synthpop trio Fortress maakt donkere, sfeervolle elektronica die gedragen wordt door de unieke, dromerige stem van zangeres en producer Hanne Torfs (ook bekend als de toetseniste van School Is Cool). Samen met toetsenist Joppe Vanwetswinkel en bassist Nils Tijtgat creëert Torfs een broeierige en alternatieve sound. Verleidelijk en dansbaar.

Fortress was in 2020 kind aan huis bij het Antwerpse Trix waar ze 1,5 jaar in residentie waren. De band heeft er tal van nieuwe songs geschreven, een cinematografische concertfilm opgenomen én ze hebben er hun nieuwe live show ontwikkeld. Trix noemde hen niet voor niets 'the hardest working band in town'.

Hun eerste singles wisten al de aandacht te trekken van zowel Studio Brussel als Radio 1 die Torfs 'de Roísín Murphy van België' noemde. Ook kreeg de band veel lof van allerhande muziekblogs. Op dit moment werkt Fortress aan hun debuut EP, die verwacht wordt op 17 februari 2023. De eerste single van de EP Don't Knock kwam uit op 13 januari.

Website Facebook | Instagram

+ support: Cassie Autobom

Cassie Autobom is het elektronische muziekwerk - met in het midden een technokick - van Cas Miltenburg.  Synths en soundscapes glijden, scheuren en zweven langs je heen. Doe daar de verhalende Nederlandstalige teksten van Cas bij en je bevindt je zo in een trance. Improviserend gaat Cas een connectie met je aan, wat resulteert in steeds weer een unieke uitvoering van z'n materiaal. Soms compromisloos hard en rauw, dan weer experimenteel en dromerig.

Cassie Autobom
Cassie Autobom