Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Fresku In het diepe
Archief
Facebook event
Tijdschema

20:15 / Deuren

Fresku

De Nederlandse rapper, acteur en cabaretier Fresku is niet in een hokje te stoppen. Steeds wanneer je denkt te weten wie en wat hij is, verlegt hij de focus. Zijn doel als artiest is ondefinieerbaar te zijn. Hij is niet alleen de grappigste rapper van Nederland, maar ook een van de weinige hiphoppers die hun kwetsbare kant durven laten zien.

Zonder enige aankondiging bracht Fresku kort geleden zijn nieuwe album In Het Diepe uit. Vier jaar na zijn laatste soloalbum zoekt hij meer dan ooit de diepte op. Met 16 nummers neemt hij iedereen mee In Het Diepe door een emotionele achtbaan. Hij gaat terug naar zijn roots en voor het eerst in je leven hoor je hem Papiaments zingen. Daarnaast deelt hij veel persoonlijke hoogte- maar ook dieptepunten van zijn leven, thema’s als glimlachen en scherven komen langs. In zijn nummers zingt hij zichzelf en zijn familie toe. “Het album definieert zich voor mij door puurheid’’, aldus rapper Fresku. Zijn eerste single Wil Er Voor Je Zijn is door zijn partner-in-rhyme Teemong weer van een spraakmakende clip voorzien!

“Ik heb alles wat ik nu ben op 33-jarige leeftijd hierin gestopt. Ik heb geen nieuwe inzichten nu, ik ben leeg, alles zit in die plaat. Als mijn carrière morgen stopt, heb ik wel mijn beste werk gemaakt.”

In de pers:

  • "Het is tot nu toe het somberste en tegelijkertijd beste album van de rapper uit Eindhoven.” – Het Parool
  • "Op het juiste moment drop je de juiste boodschap. Cultuur is een voelbaar iets. (…) Je moet als maker goed kunnen aanvoelen wat een bepaalde tijdgeest nodig heeft aan verhalen en inzichten. Als ik het gevoel heb dat alles klopt, dan spring ik in het diepe.” – Interview in Trouw.

Facebook | Instagram | YouTube | Spotify


Reeds afgelopen
  • donderdag 22 april 2021 - 20:15