Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
granvat & Quan Bui Ngoc Come On Feet
Koop tickets

€ 15

Basisprijs

€ 12

-26 jaar

€ 12

Studenten

De Grote - Staand
Tijdschema

19:00 Deuren
20:15 granvat & Quan Bui Ngoc

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

granvat & Quan Bui Ngoc

Bert en Stijn Cools zijn meer dan alleen broers, ze zijn soulmates. In 2013 richtten ze granvat op, een creatief toevluchtsoord voor hun eigen projecten en die van hun losse groep medewerkers. Flirten met andere kunstvormen - van beeldende kunst tot hedendaagse dans - kan voor hen alleen maar een verrijking zijn. De muziek op granvat wordt beschreven als dromerig en uitdagend variërend van improvisatie, soundscape, elektronica, alternatieve muziek, van helder tot donker en weer terug.

Choreograaf Quan Bui Ngoc begint zijn danstraining als kind aan de Nationale School van Vietnam, waar hij tot 1996 deelnam aan het Ballet van de Opera van Hanoi. In 1997 nodigt Bernadette Tripier hem uit in Frankrijk. Hij blijft anderhalf jaar in de dansschool van Istres waar hij hedendaagse danstechnieken verkent. Voor hij aan z'n eigen werk begon, werkte hij samen met kleppers als Alain Platel, Lisi Estaras, Juliana Neves en anderen. Tussen zijn Europese werken door reist Quan regelmatig naar Vietnam om les te geven, en The Roof-stukken te maken met de hedendaagse dansers van Ho Chi Minh Symphony Ballet Opera en vervolgens Behind the Eye voor Opera National of Vietnam.

Come On Feet

Come On Feet is een ontmoeting tussen clubcultuur, livemuziek en hedendaagse dans in een choreografie van Quan Bui Ngoc.

Come On Feet is ontstaan vanuit onze liefde voor EDM (electronic dance music) en de fascinatie om deze muziekstroming in al zijn subgenres live op podium uit te voeren. Footwork is zo'n subgenre dat enorm tot onze verbeelding spreekt. Deze muziek- en dans stijl ontwikkelde zich binnen de straatcultuur van Chicago en heeft zich de laatste jaren snel globaal verspreid. Typerend is het snelle voetenwerk in battles gecombineerd met de uptempo ritmes. Samen met house en afro dansstijlen wordt footwork gepresenteerd als dansstijl in de voorstelling met live uitgevoerde clubmuziek.

In een team met zes dansers, waaronder Boule Mpanya (Congolese danser/zanger bij Platel’s Coup Fatal en Requiem pour L.) en Samantha Mavinga (wereldkampioene House Dance 2020), en twee muzikanten op podium o.l.v. choreograaf Quan Bui Ngoc (artistiek assistent Alain Platel) zoeken we de ontmoeting op tussen de urban clubcultuur en hedendaagse dans.

Website

Credits

Foto: DYOD