Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Hoe voortaan samen verder? Live filosofiegebeuren
Koop tickets

€ 20

Basisprijs

€ 17

-26 jaar

€ 17

Studenten

De Grote
Tijdschema

14:00 Deuren
15:00 Live filosofiegebeuren
18:00 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Hoe voortaan samen verder?

Streven naar wijsheid in de verscheidenheid

Filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer zet het lopende project ‘ONZE TOEKOMST HERDENKEN’ dynamisch voort om zoveel als mogelijk inzichten te formuleren en waarachtigheden te vinden. Een nieuw LIVE FILOSOFIEGEBEUREN in Arenberg zoekt antwoorden op de breedst denkbare vraagstelling: ‘HOE VOORTAAN SAMEN VERDER?’.

Onder invloed van de klimaatcrisis, de covid-pandemie en het oorlogsgebeuren ligt de nadruk meer dan ooit op collectieve uitdagingen, op de hoge nood aan samenwerking, solidariteit en verbinding. De complexiteit van de levende mensheid houdt immers een extra uitdaging in voor de mens en zijn leefwereld: de diversiteit in het zijn, het denken en het streven van zovelen. Daarom stelt zich de vraag met welke filosofie we de verschillen kunnen omarmen om naar een toekomst te streven waarin we kwaliteitsvol kunnen leven. Deze ingenieuze denkers komen alvast doordachte, heel verscheiden en wellicht toch complementaire antwoorden formuleren: David Van Reybrouck en Eva Rovers, Manu Claeys, Anne Provoost en Martha Claeys, Tinneke Beeckman, Marlies De Munck en Katrien Schaubroeck.

Op het programma dus: excellente filosofen, creatieve auteurs en een hoofdredacteur. Het geheel wordt op stoom gebracht door video-opnames en geëngageerde livemuziek. Er zijn boekenstands en natuurlijk drinks en knabbels.

 

Met de steun van

Een organisatie van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, in samenwerking met Humanistisch Verbond, Knack, Literatuur Vlaanderen, De Bezige Bij, Masereelfonds, Vrijzinnige Dienst UAntwerpen, Vlaams-Nederlands FORUMvoorFILOSOFIE en Arenberg.