Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Jawa Manla eert Fairouz Internationale Vrouwendag
Archief
Tijdschema

20:30 Jawa Manla Tribute to Fairouz

Bekijk deze voorstelling live op SPOTLIGHT.

Op 8 maart 'Internationale Vrouwendag' presenteren de Syrisch-Nederlandse zangeres Jawa Manla en het Amsterdams Andalusisch Orkest een muzikaal eerbetoon aan Fairouz, een van de grootste iconen van de Arabische muziek. 

Dit concert zal zowel in België (De Centrale en Arenberg) en Nederland (Meervaart Amsterdam) worden gestreamd.  We hadden jullie liever is onze respectieve zalen ontvangen, maar het is nog even wachten voor we elkaar opnieuw live kunnen ontmoeten.  We zijn er echter van overtuigd dat jullie ook thuis van dit mooie concert zullen kunnen genieten. 

Jawa Manla Tribute to Fairuz

Jawa Manla (Aleppo, 1996) is een oedspeelster en zangeres uit Syrië. De liefde voor Arabische muziek draagt ze diep in haar hart mee. Ze liet zich al op jonge leeftijd inspireren door de bekende stemmen uit de Arabische wereld.

Maar haar liefde voor Fairouz (Libanon, 1933) gaat héél diep. Fairouz - een van de grootste zangeressen uit de recente Arabische muziekgeschiedenis - heeft net als generatiegenotes Oum Kalthoum, Asmahan en Warda een prominente plek op het wereldpodium gegeven aan de stem van de Arabische vrouw. De impact van deze stemmen op de muziek en maatschappij is niet te onderschatten.

Jawa Manla eert met haar prachtige stem en verfijnde oedspel het repertoire van Fairouz. Onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest maakt ze een reis door het oeuvre van deze grande dame van de Arabische muziek. Verwacht een waaier aan Westerse invloeden, Oosterse instrumenten en ragfijne solo improvisaties, met elkaar verweven door adembenemende zang.

 

Credits

Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest | Arrangement: Abderrahim Semlali & Jawa Manla | Opnamelocatie: Meervaart (Amsterdam) | Partners: De Centrale (Gent), Arenberg, Meervaart
 

Met de steun van

Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds


Reeds afgelopen
  • maandag 8 maart 2021 - 20:00