Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Joachim Badenhorst & Peter Holvoet-Hanssen De Wolkendragers
Koop tickets

€ 18

Basisprijs

€ 15

-26 jaar

€ 15

Studenten

BLACKBOX
Tijdschema

20:30 De Wolkendragers

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

De Wolkendragers

Joachim Badenhorst & Peter Holvoet-Hanssen

Vlaanderen, nabije toekomst. De digitale reus Goleman verovert de Westerse wereld en wil elk individu controleren. Maar een nieuwe tegencultuur broeit als een onderstroom en bloeit open in Onderland, zoals het jonge verzet zich noemt. Hun helden zijn waternimf Eurydice en dichter Paul van Ostaijen. Hun geliefde muziek wordt verklankt door Zero Years Kid.

Dat is het uitgangspunt van De Wolkendragers, het nieuwe gedichtenboek van Peter Holvoet-Hanssen. De voormalige Antwerpse stadsdichter is niet enkel ontdekkingsreiziger in de literatuur, maar wordt ook gerekend tot de top van de voordrachtkunst in de Lage Landen. Als een onnavolgbare moderne troubadour.

Voor De Wolkendragers werkt hij samen met de wonderboy der improvisaties, Joachim Badenhorst. Badenhorst staat voor verfijning en virtuositeit. Hij werd in 2011 door jazzjournalisten verkozen tot beste klarinettist. Naast eigen Nederlandstalige muziek brengt hij als Zero Years Kid De Wolkendragers mee tot leven.

Zing-zeggend, rappend en zingend bij het oude vuur, terug naar de bron, maar de blik op de toekomst. Verwacht je aan een vitale, bedwelmende totaalervaring met een helende kracht. Zelfs Goleman vergeet even zijn vernielzucht.