Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Lunch talk met Fatiha El-Ghorri (VK) Gender, comedy en moslimidentiteit in Europa
Archief
Tijdschema

12:00 Welkomstlunch
12:30 Lunch talk
13:30 Verwacht einde

De lunch talk is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Lunch talk

Gender, comedy en moslimidentiteit in Europa

Comedy is een mannenwereld maar stilaan stoten er toch wel een aantal vrouwelijke comedians door denk maar aan Soe Nsuki en Amelie Albrecht. Maar wat als je naast vrouw ook nog eens tot een etnische minderheid hoort én zichtbaar moslima bent en dus moet opboksen tegen verschillende vooroordelen die elkaar nog eens versterken? Fatiha El-Ghorri is een Marokkaans-Britse hijabi en woont in Londen. Aan de vooravond van de Internationale Vrouwendag nodigen we Fatiha uit voor een Lunch Talk.

Fatiha ziet het vaak: het publiek probeert je tijdens de show in hokjes te plaatsen, en ze luisteren dan niet echt meer naar je en je raakt ze kwijt. "Na mijn tweede huwelijk wilde ik iets voor mezelf doen. Niet omdat mijn ex-man me dat niet liet doen, maar als je een relatie hebt, besteed je gewoon zoveel tijd aan de relatie en aan het werken dat je hobby’s verwaarloost”. Dit is maar een van de zoveel manieren waarop Fatiha met haar persoonlijk verhaal stereotypen uitdaagt. Ze zet haar publiek opzettelijk op het verkeerde spoor door hen te laten horen wat zij stilzwijgend denken.

Fatiha El-Ghorri zal spreken over de verschillende stereotypen over de islam en moslimvrouwen in het bijzonder en hoe ze deze als comedian met een meervoudige identiteit het hoofd biedt. Grappig, uitdagend en eerlijk!

 


Reeds afgelopen
  • vrijdag 4 maart 2022 - 12:00 - 17:00