Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Maarten Inghels Het Mirakel van België
Archief
Tijdschema

19:00 Deuren
20:30 Het Mirakel van België
21:45 Verwacht einde 

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Maarten Inghels


Het mirakel van België.
Een beklijvende trip over een auteur en een meesteroplichter.
 
Jaren geleden maakte Maarten Inghels kennis met Piet Van Haut, een mediaverslaafde meesteroplichter die zich sinds de jaren tachtig onder meer voordoet als diplomaat, directeur van Johnson & Johnson, onderzoeksrechter, administrateur-generaal van de Belgische Spoorwegen, koning der Belgen en miljardair, en zodoende miljoenen ontvreemdt van banken en particulieren over heel Europa.
 
Na hun eerste ontmoeting laat de meesteroplichter Inghels niet meer los. Naarmate hun relatie groeit, krijgt de romanschrijver een unieke inkijk in Van Hauts eindeloze fantasiewereld en interne keuken. Aangetrokken tot dit grootse personage beseft Inghels gaandeweg dat ook hij niet immuun is voor de verlokkingen van de misdadiger.
 
Samen met audiokunstenaar Katharina Smets smeden de schrijver en Behoud de Begeerte de hallucinante relatie tussen Van Haut en Inghels tot een spannende, metafictionele literaire voorstelling. De kijker volgt zijn zoektocht naar de waarheid achter de leugens van de meesteroplichter, en hoort wat er gebeurde nadat Inghels’ roman Het mirakel van België verscheen.
 
De voorstelling is een beklijvende trip, een wonderlijk haasje-over van feit en fictie, over een meesteroplichter voor wie het leven één groot theater is en een schrijver die meer dan een toeschouwer wil zijn.
 

BIO

Maarten Inghels debuteerde in 2008 met Tumult en ontwikkelde zich sindsdien tot een maker en schrijver die niet aarzelt om minder voor de hand liggende vormen op te zoeken. Van 2016 tot 2018 was hij de officiële Stadsdichter van Antwerpen. Daaruit kwam zijn bundel Contact voort, een boek waarin hij poëzie, beeld en acties verbindt. Zo verschenen zijn gedichten als tatoeage, als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg en werden ze geplant met eetbare zaadjes.
 
De Belgisch-Poolse audiokunstenaar Katharina Smets boetseert documentairematerialen tot beklijvende verhalen, zowel voor live-performances als voor radioproducties. Smets audioproducties zijn uitgezonden op Klara, Radio 1, VPRO, NPR, BBC Radio 3 en 4, BBC World Service en CBC.

Credits

Auteur: Maarten Inghels
Geluid: Katharina Smets
Techniek: Karel Marynissen
Licht en scenografie: Steven Reymer
Productie: Zane Garitte
Regie: Steven Heene
Dramaturgie: Amber Maes

Met de steun van

Het mirakel van België is een productie van Behoud de Begeerte. 


Reeds afgelopen
  • woensdag 21 december 2022 - 20:30 - 22:00