Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Phenomenal Womxn Nyira Hens & Jaouad Alloul
Archief
Facebook event

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

 

Deze voorstelling gaat door op de Slachthuissite.
(Lange Lobroekstraat, 2060 Antwerpen ter hoogte van Restaurant Piétrain huisnr. 25)

 

Belangrijk! ’s Avonds wordt het al snel wat kouder, dus kleed je warm aan of breng een dekentje mee. Bij regenweer mag je altijd een paraplu meebrengen en trek je best een regenjas aan.

Phenomenal Womxn

It’s in the reach of my arms,
The span of my hips,
The stride of my step,
The curl of my lips.
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman

— Maya Angelou

In Phenomenal Womxn rekenen drie vrouwen af met hun verleden. Een Rwandese, een Marokkaanse en een Nepalese vrouw voeren elk hun eigen gevecht, maar in hun gevecht hebben ze één ding gemeen: een man. Ze verzetten zich tegen de vooroordelen die mensen over hen hebben. 

De voorstelling is zowel een ode als een aanklacht. Wat dragen ze generaties later nog met zich mee? Wat houd je vast? Wat laat je los? Welke botsingen brengen die keuzes met zich mee?

Phenomenal Womxn is een multidisciplinaire theaterperformance waarin theaterelementen, spoken word en muziek samenvloeien.

Jaouad Alloul

Jaouad Alloul is theatermaker en performer. Met zijn korte solo Zeemeermin (2017) en de avondvoorstelling De Meisje tourt hij rond om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit. Zijn jeugd voelde dikwijls aan als balanceren tussen twee culturen, terwijl er zoveel gelijkenissen zijn: het belang van de relatie met je ouders, de ambitie om een eigen gezin te hebben en de spreekwoordelijke baksteen,… Reeds op jonge leeftijd leerde Alloul begripvol te luisteren naar verschillende opinies en standpunten.

Nyiragasigwa Hens

Nyiragasigwa Hens is theatermaakster en communitybuilder. Ze zet zich al jaren in voor geadopteerde Rwandezen en werkt al geruime tijd rond het thema identiteit. Ze is spelcoach en mede-auteur van Zeemeermin. Zelf toert ze met de monoloog Boom Toudou, een voorstelling over een migratieverhaal en het belang van rolmodellen voor kinderen. Nyira werd geboren in Rwanda, maar groeide op in België; ze weet dus als geen ander wat het is om je eigen identiteit terug heruit te vinden. 

Hind Eljadid

Hind Eljadid verovert met haar maatschappijkritische teksten het podiumlandschap in België en daarbuiten. Ze wil haar toehoorders aan het denken zetten, door al spottend ons systeem aan te klagen. Haar geëngageerde slam poetry leverde haar reeds meedere finaleplaatsen en prijzen waaronder de BILL Award 2018.

Hendrike Scharmann

Hendrike Scharmann is als multi-instrumentaliste/componiste actief in verschillende muziekgenres. Ze voelt thuis in zowel klassieke, jazz, pop als wereldmuziek en legt zich graag toe op creatie en imporovisatie.

Mamita Setling

Mamita Setling aka Amazumi is een Nepalese artieste opgegroeid in HonKong, daar werd ze geintroduceerd in de HipHop scene van Londen. Ze begon haar talenten te exploren tijdens open mics en kon zo haar eigen identiteit vergroten via muziek.  

Saar Niragire De Groof

Saar Niragire De Groof actrice/zangers met Rwandese roots. Zingt al jaren in het vaste koor van Night of The Proms, ze is te zien in de serie Cold Courage (2020), the musical 10 Songs for Charity (2020) en de film Oh Baby (2020).

Credits

Tekst: Nyiragasigwa Hens, Hind Eljadid en Mamasita Setling, Babs Franklin Gons | Spel: Saar Niragire De Groof, Hind Eljadid en Mamita Setling en Hendrike Scharmann | Live muziek: Hendrike Scharmann | Kostuums: Elif Korkmaz | Regie: Nyiragasigwa Hens en Jaouad Alloul

Productie: BeHuman vzw, Arenberg

Met dank aan Walpurgis voor het vooronderzoek  en dank aan alle vrouwen die ons leven hebben gevormd. 


Reeds afgelopen
  • zondag 4 oktober 2020 - 19:30 - 21:00
  • zaterdag 3 oktober 2020 - 21:00 - 21:50
  • zaterdag 3 oktober 2020 - 19:30 - 20:20
  • vrijdag 2 oktober 2020 - 21:00 - 21:50
  • vrijdag 2 oktober 2020 - 19:30 - 20:20
  • donderdag 1 oktober 2020 - 20:00 - 20:50