Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Roel Van Bambost Matinée Dorée
Uitverkocht

€ 6

Basisprijs

Op locatie
Tijdschema

12:00 Deuren
14:00 Start deel 1
14:35 Pauze
15:00 Start deel 2
15:30 Verwacht einde
 

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

In het inkomticket zit een drankje en poffertjes inbegrepen.

Verder nog honger of dorst? De bar en keuken van Minigolf Beatrijs zijn open! Zowel voor als na de voorstelling kan je gezellig iets eten en drinken. Eigen drank of eten zijn helaas niet toegelaten.

Roel Van Bambost en gitarist Stef Wouters

De Kleine Revolutie

Veertig-plussers kennen Roel Van Bambost als de minzame filmrecensent van de VRT. Vijftig/zestig-plussers zullen zich ook het kleinkunst-duo Miek & Roel herinneren. Inderdaad de beide Roelen, zijn één en dezelfde man: Roel Van Bambost. Eminence grise inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar onder de arm op stap te gaan.

Eind 1965 behaalden Miek & Roel de derde plaats in de BRT-wedstrijd Ontdek de Ster met – kan het anders? – Blowin’ in the Wind van Bob Dylan. De toon was gezet. In 1967 brachten zij hun eerste LP uit Je kan nooit weten, waarop zij begeleid werden door Roland van Campenhout. Later volgden nog vier albums. Met de LP Miek & Roel haalden ze goud. Nog later volgden de CD’s Cafard en De Titanic achterna.

In maart 2017 deden de geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. Roel had toen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde hij met de Vintage Club, in trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij.

Nu komt Roel met een nieuw programma: ‘De Kleine Revolutie’, een knipoog naar ‘De Grote Revolutie’, een van de bekendste songs van Miek & Roel. Roel brengt het programma in duo, met gitarist Stef Wouters.

Hun repertoire bestaat uit enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel (‘Jan met de pet’, ‘Het verdronken land van Saeftinghe’) en Nederlandstalige bewerkingen van songs van o.a. Bob Dylan, Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt, Warren Zevon e.a. Kortom, het allerbeste uit de sweet sixties en seventies folk, of zelfs iets later.

 

Praktisch

Met Matinée Dorée slaan district Antwerpen en Arenberg de handen in mekaar voor een schitterende reeks voorstellingen in Minigolf Beatrijs vol muziek, theater en comedy.