Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
The Dead Ladies Show #8 Letterenhuis presenteert
Koop tickets

€ 15

Basisprijs

€ 12

-26 jaar

€ 12

Studenten

BLACKBOX
Tijdschema

20:30 Deuren
22:00 Einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Een swingende ode aan topvrouwen die tijdens hun leven schitterden, maar onterecht vergeten raakten na hun dood. Deze keer met Gaea Schoeters (samenstelling en presentatie), sprekers Winny Ang, Hans Depelchin en Louky van Eijkelenburg en muziek van vrouwelijke componisten, begeleid door pianiste Lies Colman.
Een sprankelend café chantant over opmerkelijke vrouwen die blijvende bewondering verdienen.

Deze keer brengen jeugdpsychiater en auteur Winny Ang, schrijver-dichter Hans Depelchin en theatermaker Louky van Eijkelenburg hulde aan het leven en werk van de Amerikaanse wereldreizigster Nellie Bly, de Franse schrijfster Anaïs Nin en dada-kunstenares Elsa von Freytag-Loringhoven


Onterecht vergeten vrouwen

Zeggen de namen Clara Schumann, Erika Mann, Marie Curie, Harriet Tubman, Ada Lovelace of Kaplana Chawla je iets? Stuk voor stuk zijn het vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken, vrouwen die de wereld verkenden maar in Stanley’s schaduw bleven, of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken. Tijdens de Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen.


Hulde in woord, beeld en muziek

In elke Dead Ladies Show delen bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen het publiek door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Auteur Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen.
Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren. Tussen en na de drie lecture-performances vertolkt een zangeres onder begeleiding van pianiste Lies Colman liederen van grandes dames van weleer. De bijhorende ‘Dead Ladies Song’ werd geschreven door componiste Annelies Van Parys op woorden van Gaea Schoeters in een vertaling van Rona Kennedy.

Website

Credits

Een productie van literatuurhuis Passa Porta & Gaea Schoeters