Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Verona Verbakel Het Ego
Koop tickets

€ 14

Basisprijs

€ 11

-26 jaar

€ 11

Studenten

BLACKBOX
Tijdschema

19:00 Deuren

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Het Ego

Het Ego is de tweede theatervoorstelling van Verona Verbakel (Ontroerend Goed, De Warme Winkel, Wunderbaum) over wat het inhoudt om vandaag de dag als acteur aan de bak te komen en het absurdisme dat een dergelijke ambitie inhoudt. Een belachelijk gemaakte -maar soms schrijnende- blik achter de schermen, als het ware.

In haar eerste solovoorstelling speelde ze een best-off compilatie aan 10 jaar waargebeurde, van-de-pot-gerukte audities en hun casting directors, in dit tweede deel wordt het persoonlijker/grilliger/luchtiger. Hiervoor nodigt ze haar beste vriendin, evenals actrice, Marjan De Schutter (Opera Ballet Vlaanderen, KVS, Hof van Eede) uit om als een halve gegijzelde haar verhaal te aanhoren, te illustreren en kracht bij te zetten.

Wederom gebaseerd op waargebeurde feiten, begint de voorstelling met een opgenomen fragment na een geschrapte filmopname: deze scène wordt op een diascherm vertoond terwijl de acteurs op podium staan.

Het Ego is een tragikomische voorstelling over afwijzing, de zoektocht naar professionele erkenning, de mythe van mysterie, minderjarige #metoo-ervaringen, verstikkende verwachtingen, teleurstelling in de liefde, verzakkende hondengezichten, maar vooral: over de kracht van vriendschap.

Credits

Spel: Marjan De Schutter en Verona Verbakel
Concept: Verona Verbakel
Opname: Manon Duerinck en Oscar Spierenburg
Edit: Oscar Spierenburg
Met dank aan: Michael Van den Eynde & Monty Antwerpen