Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Verona Verbakel Het Ego
Koop tickets

€ 14

Basisprijs

€ 11

-26 jaar

€ 11

Studenten

BLACKBOX
Tijdschema

19:00 Deuren

Cultuurshocks zijn geldig voor deze voorstellingen.

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Het Ego

Het Ego is de tweede theatervoorstelling van Verona in haar trilogie-voorstellingenreeks over wat het betekent om vandaag de dag als acteur aan de slag te gaan en het absurdisme bijkomstig aan het najagen van een dergelijke ambitie. 

Een belachelijk gemaakte -maar soms schrijnende- blik achter de schermen, als het ware. Het uitgangspunt is simpel, zonder verpinken schaamte tot schaamteloosheid verheffen.

In haar eerste solovoorstelling speelde ze een best-off compilatie van 10 jaar waargebeurde, van-de-pot-gerukte audities en hun casting directors, in dit tweede deel wordt het persoonlijker/grilliger/luchtiger. 

Hiervoor nodigt ze haar beste vriendin, evenals actrice, Marjan De Schutter (Opera Ballet Vlaanderen, KVS, Hof van Eede) uit, ​om Verona's verhaal eerder als een halve gegijzelde dan als gelijkwaardige medespeler te aanhoren.

Wederom gebaseerd op waargebeurde feiten ontspruit de voorstelling aan een geschrapte filmopname, al beslist het publiek welke fragmenten ze te zien zullen krijgen in een ultieme poging aan de schaamte voorbij te gaan.

Het Ego is een tragikomische voorstelling over afwijzing, de zoektocht naar professionele erkenning, mysterie, minderjarige #metoo-ervaringen, verstikkende verwachtingen, teleurstelling in de liefde, verzakkende hondengezichten, maar bovenal: de kracht van eerlijkheid en camaraderie.

Credits

Spel: Marjan De Schutter en Verona Verbakel
Concept: Verona Verbakel
Opname: Manon Duerinck en Oscar Spierenburg
Editing: Oscar Spierenburg

Met dank aan: Michael Van den Eynde, herman & Monty