Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Wim Claeys Matinée Dorée
Archief
Tijdschema

12:00 Deuren
14:00 Wim Claeys
15:30 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

In het inkomticket zit een drankje en poffertjes inbegrepen.

ZWARTZAK.

"Mijn vader, Stefaan Claeys, was 21 toen hij in 1944 ter dood veroordeeld werd door een Belgische rechtbank. De aanklacht: hoogverraad. De straf: den dood met den kogel. Op het moment van zijn veroordeling was hij soldaat in de Waffen-SS en keek hij de dood in de ogen aan het oostfront.

Aan beide doodsbedreigingen is hij ontkomen. De klauwen van het Rode Leger hebben hem niet kunnen grijpen en van de Koning der Belgen heeft hij gratie gekregen.

Ik, Wim Claeys, was 8 jaar toen ik bij het Vlaams Nationaal Jeugdverbond aansloot en mijn vorming als militante Vlaams-nationalist begon. Op mijn 17e ontdekte ik dat ik muzikant wou worden en ben ik mijn eigen weg gegaan, weg van de paden die voor mij uitgestippeld waren.

Vanavond, enkele decennia later, wil ik u met weerzin, loutering en mildheid vertellen hoe het was om een SS'er als papa te hebben die liever en grappiger was dan alle andere papa's samen. Hoe ik probeer te begrijpen waarom hij zijn idealen nooit naast zich heeft neergelegd en fier de vlag met het Berkenkruis droeg, tot het niet meer ging.

Welkom in mijn jeugd, welkom in mijn versie van zijn verhaal."

Website

Minigolf Beatrijs

Honger of dorst? De bar en keuken van Minigolf Beatrijs zijn open! Zowel voor als na de voorstelling kan je gezellig iets eten en drinken. Eigen drank of eten zijn helaas niet toegelaten.

Credits

Tekst & spel: Wim Claeys
Gitaren: Ward Snauwaert
Coaching: Ineke Nijssen & Raf Walschaerts

 


Reeds afgelopen
  • donderdag 15 september 2022 - 14:00 - 15:30