Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
WIPCOOP Toonmoment
Archief
Tijdschema

11:00 Onthaal
11:30 WIP 1
12:00 Lunchpauze
13:30 WIP 2
15:00 WIP 3
16:00 Verwacht einde

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

WIPCOOP

Dinsdag 8 en woensdag 9 november geven Ivan Rodrigues Farinha & Carlos Dias, Louai Hashem, Saif Salloomi & Mustafa Aldoujaily, Paula Kopczyk, Basim Akasha & Nasser Mardnly, Alex Deijman, Timur Magomedgadzhiev & Jesús Ubera Biedma een voorproefje van het nieuwe werk dat ze aan het maken zijn.

Elk toont max 30 minuten van hun WORK IN PROGRESS. Daarna volgt een discussie met een groep dramaturgen, coaches, producenten en programmatoren over het gepresenteerde werk en mogelijke steun. Tijdens deze pauzes vertellen andere kunstenaars in Artist Talks het publiek over hun nieuwe initiatieven of projecten.

Join us! Kom naar WIPCOOP Antwerpen in Arenberg, voor een mix van theater, dans en multidisciplinair werk! Op het programma podiumcreaties in ontwikkeling over: migratie, transformatie, integratie, stereotypen over mannelijkheid, de menselijke psyché tot experimenten met beeld, geluid en het lichaam…

Programma

Dinsdag 08.11 — Dans & Multidisciplinair

Ivan Farinha & Carlos Dias brengen met TRANS TERMINOS danstheater over volharding.

Alex Deijmann broedt op THE SMACK UP/REAL MEN, een dansvoorstelling die stereotypen rond mannen openbreekt en een spectrum aan mannelijkheid uiteenzet: hard en zacht, roze en blauw, rond en stekelig, koud en warm, emotioneel en beheerst.

Voor TALK ABOUT A BLACK CAT, WITHOUT TALKING ABOUT CATS experimenteert Timur Magomedgadzhiev met beeld, geluid en het lichaam als methodiek om zijn reactie op de echo van de werkelijkheid uit te drukken.

Woensdag 09.11 — Theater

Louai Hashem, Saif Salloomi & Mustafa Aldoujaily een collectief jonge kunstenaars toont een eerste versie van IT’S (NEVER) FUCKED UP een semi autobiografische voorstelling over je plek zoeken in een nieuwe samenleving waarin zowel positieve als negatieve ervaringen de revue passeren en waarin soms tragische situaties een komisch element verbergen.

Paula Kopczyk werkt met BELGIJSKI PROBLEEM aan een tragikomische monoloog over de psyché van de mens, over hoe wij naar de wereld kijken en hoe wij die wereld dikwijls verkeerd interpreteren.

Basim Akasha en Nasser Mardnly regisseren met 3D een voorstelling over de uitdagingen en innerlijke strijd waar een nieuwkomer mee te maken krijgt wanneer hij probeert te integreren in een samenleving die hem op vele momenten vreemd lijkt.

De Work In Progress vinden overdag plaats en de toegang is gratis.
 

Website | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Credits

WIPCOOP - de Work in Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform - is een all year round ontwikkelingsparcours in Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen en Leuven. Het doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, er dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen wanneeer af.

WIPCOOP = ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten. Een interstedelijke coproductie, waarin de kunstsector de vinger aan de pols houdt van wat zich ontwikkelt in de rijke voedingsbodem van onze steden én een netwerk waarin artiesten steun vinden bij de ontwikkeling van hun werk. Een win-win dus.


Reeds afgelopen
  • woensdag 9 november 2022 - 11:30
  • dinsdag 8 november 2022 - 11:30