Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
WIPCOOP Toonmoment
Gratis
BLACKBOX
Tijdschema

10:15 Deuren
11:30 WIPCOOP
14:30 Verwacht einde

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

WIPCOOP

WIPCOOP strijkt 08 en 09.11 neer in Arenberg.  Een uitgelezen kans voor kunstsector en publiek om een blik te werpen op wat er broeit en zich ontwikkelt aan nieuwe artistieke podiumcreaties in de Antwerpse scène!

Zes artiesten tonen aan een publiek van professionals en nieuwsgierige kijkers waar ze staan met de ontwikkeling van hun nieuwe creaties. Ze presenteren elk maximum 30 minuten uit hun WORK IN PROGRESS. Aansluitend gaan zij één uur in gesprek met een gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren over het getoonde werk en mogelijke steun. Tijdens deze breaks vertellen andere artiesten over nieuw werk, nieuwe initiatieven of projecten in artist talks met het publiek.

Naast de Work In Progress-dagen presenteert Arenberg in november en januari ook afgewerkte voorstellingen - PLAYS - van makers die deelnamen aan eerdere WIPCOOP-edities.

Artiesten WIPCOOP 22

  • Ivan Emanual Rodrigues Farinha
  • Louai Hashem
  • Paula Kopczyk
  • Bassim Akasha & Nasser Mardnly
  • Alex Deijman
  • Timue Magomedhadzhiev & Frederico Araujo

Website

Credits

WIPCOOP - de Work in Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform - is een all year round ontwikkelingsparcours in Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen en Leuven. Het doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, er dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen wanneeer af.

WIPCOOP = ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten. Een interstedelijke coproductie, waarin de kunstsector de vinger aan de pols houdt van wat zich ontwikkelt in de rijke voedingsbodem van onze steden én een netwerk waarin artiesten steun vinden bij de ontwikkeling van hun werk. Een win-win dus.


Wanneer?