

Kunst van het kankeren
Benefiet voor kankeronderzoek
Eind 2023 voelde kAnkerman - zoals Jef Staes zichzelf doopte - dat het tijd werd om zelf iets te doen. Samen met goeie vriend Carlo, ook een ervaringsdeskundige, proper gezegd.
26 mei 2024 werd Arenberg vrijgemaakt en riepen tal van artiesten volmondig "Wij doen mee". kAnkerman zelf kon er niet meer bij zijn. Dat was moeilijk. Toch stonden we, samen met Het Zesde Metaal, The Doors performed by Alex Agnew & The Moonlovers, Jeroen Leenders, Michael Van Peel, Grof Geschud, The Golden Glows, Roosbeef, Gregory Frateur, Roy Aernouts, Bjorn Eriksson, Mauro Pawlowski, Laurence Roothooft, DJ Faster Pussykat en Bruno Vanden Broecke, zij aan zij om emoties te verwerken en 20.000 euro op te halen voor het goede doel.
Het verdriet blijft een deel van ons, maar we blijven vastberaden doorgaan. Daarom organiseren we op 14 mei 2025 een inspirerend gesprek met prof. Sébastien Anguille over zijn baanbrekende werk, veilen we de prachtige kunstwerken met Peter Bernaerts, en genieten we van de mooie liederen van Eriksson Delcroix. Alle opbrengsten zullen we met volle overtuiging schenken aan de UZA Foundation.
Wil je graag mee bieden, maar kan je er zelf niet bij zijn?
Stuur een mailtje naar communicatie@arenberg.be, dan helpen we je graag telefonisch verder.
Wie we veilen
Joris Van de Moortel
Al meer dan 15 jaar bouwt Joris Van de Moortel (°1983, Oostakker-Lourdes; woont en werkt in Hoboken) aan een multidisciplinair oeuvre dat grenzen overschrijdt en conventies tart. Zijn atelier is als een laboratorium van de verbeelding, waar hij als een moderne alchemist experimenteert met materialen en ideeën. Zowel in zijn muzikale optredens, sculpturen en schilderijen als in zijn films en tarotkaarten, vind je een overvloed aan puzzels, woordspelingen, kunsthistorische verwijzingen.
Kris Martin
Kris Martin (°1972, Kortrijk) is een Belgische conceptuele kunstenaar die woont en werkt in Gent. Zijn werk bestaat uit monumentale en kleinschalige sculpturen, tekeningen en interventies. Terugkerende thema's zijn tijd, geschiedenis en de vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Bekende werken zijn onder andere Mandi XVIII, een gipsafgietsel van de Laocoongroep zonder de slangen, en 100 years, een sculptuur die pas over 100 jaar zal exploderen. Martin heeft samengewerkt met curatoren als Jan Hoet en Jens Hoffmann en had in 2020 een grote retrospectieve tentoonstelling getiteld EXIT in S.M.A.K. Gent.
Kim Duchateau
Kim Duchateau (°1968, Sint-Truiden) is een Belgische striptekenaar, animator en muzikant. Na zijn studie animatiefilm aan de KASK in Gent begon hij in de jaren '90 met het tekenen van strips en cartoons voor diverse kranten en tijdschriften. Zijn humor is absurd en eigenzinnig, wat hem in 2007 de Bronzen Adhemar opleverde, de grootste stripprijs van Vlaanderen. In 2016 publiceerde hij samen met Hanco Kolk de graphic novel De man van nu. Daarnaast herwerkte hij de stripfiguur Nero van Marc Sleen in het album De zeven vloeken. In 2018 werd hij ereburger van Sint-Truiden.
Dennis Tyfus
Dennis Tyfus (°1979, Antwerpen) is een Belgische kunstenaar die bekendstaat om zijn anarchistische punkattitude en multidisciplinaire werk. Zijn oeuvre omvat tekeningen, sculpturen, installaties, performances, magazines, tatoeages en vinyl. Hij is de oprichter van het platenlabel Ultra Eczema, dat zich richt op obscure undergroundbands. In 2018 presenteerde hij De Nor, een sculpturale installatie in het Middelheimmuseum, die hij zelf programmeerde met performances en kleine concerten.
Nick Andrews
Nick Andrews (°1972, Londen) is een Belgische schilder die woont en werkt in Antwerpen en Saint-Bonnet Troncais, Frankrijk. Zijn werk wordt gekarakteriseerd door een weelderige schildertaal en behandelt onderwerpen zoals reisbeelden, exotische landschappen en vervallen amusementsparken. In 2018 werd zijn schilderij La Danse Décadanse geselecteerd voor de tentoonstelling Sanguine – Luc Tuymans on Baroque in de Fondazione Prada in Milaan. Andrews is tevens docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en wordt vertegenwoordigd door galerie De Zwarte Panter in Antwerpen en galerie Zwart Huis in Brussel.
Stef Kamil Carlens
Stef Kamil Carlens (°1968, Antwerpen) is een Belgische kunstenaar die bekendstaat om zijn multidisciplinaire werk, dat muziek, beeldende kunst en performance combineert. Hij is vooral bekend als oprichter van de band dEUS, maar zijn artistieke praktijk strekt zich uit tot visuele kunst, theater en film. Zijn werk onderzoekt de grenzen tussen verschillende kunstdisciplines en de interactie tussen performer en publiek. Carlens heeft zowel solo- als groepsprojecten gepresenteerd in binnen- en buitenland.
Met dank aan
UZA Foundation