Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
De nieuwe spelers Toonmoment
Archief
Tijdschema

Show 1
14:00 
Deuren
15:00 Toonmoment
16:30 Verwacht einde 

Show 2
19:00 Deuren
20:30 Toonmoment
22:00 Verwacht einde 

De nieuwe spelers is een voortraject binnen theater dat focust op maatschappelijke en culturele diversiteit. De naam verwijst naar kunstenaars in spe die een nieuwe taal introduceren, maar ook een nieuwe inkijk. Het zijn toekomstige kunstenaars die onvoldoende speelkansen krijgen, maar ze geven een stem aan mensen die zich niet vertegenwoordigd voelen of genegeerd worden. Het coachingstraject heeft als doel zoveel mogelijk jonge kunstenaars te laten doorstromen naar een theateropleiding, audities en zo terechtkomen in de professionele podiumkunstensector. 

‘you can’t be what you can’t see’ — Marian Wright Edelman

De deelnemers van de vierde editie kregen een intensief begeleidingstraject met een gemixte groep kunstprofessionals uit de brede podiumkunstensector. Ze maakten op verschillende manieren kennis met diverse aspecten van acteren en theater maken. In hun laatste maanden werkten de nieuwe spelers van deze lichting samen met Aïcha Cissé aan de theatertekst Branden van Libanees-Canadese auteur Wajdi Mouawad. De negen jongeren laten nu hun eindresultaat los op het publiek met een toonmoment in de Arenberg. 

Website | Facebook | Instagram
 

Credits

De nieuwe spelers zijn: Abel Tshomba, Audrey Ikirezi , Bilal S'Rifi, Ester Yts Obigbesan, Sabur Simbananiye, Sarah Clefas, Shafi Bakhtyar, Zakaria El Khadiri El Jarmouni en Ismael Berrada wordt vervangen door Ayoub Sadik wegens ziekte.

Artistieke begeleiding en regie: Aïcha Cissé
Stemcoaching: Nyiragasigwa Hens
Choreografie: David Ramos 
 

Foto © Wout Enis

Met de steun van

De nieuwe spelers wordt gedragen door cultuurhuizen Arenberg, DE SINGEL, hetpaleis en Toneelhuis, en theateropleidingen Koninklijk Conservatorium Antwerpen en RITCS School of Arts (sinds 2022) en Sociaal Fonds Podiumkunsten. 


Reeds afgelopen
  • zaterdag 14 mei 2022 - 20:30 - 22:00
  • zaterdag 14 mei 2022 - 15:00 - 16:30
  • zaterdag 7 mei 2022 - 20:30 - 22:00
  • zaterdag 7 mei 2022 - 15:00 - 16:30