Stad Antwerpen

Lostwords

Eric Samba

Zoals de naam verraadt is 'Lostwords' een plek om verloren woorden, die nooit worden gedeeld of gehoord, toch te kunnen delen en te beluisteren. Het delen kan in de vorm van slam, poëzie, voordracht, muziek, …

Lostwords begon in 2022 met als doel mensen samen te brengen om écht naar elkaar te luisteren in al hun eigenheid. In onze huidige maatschappij wordt onvoldoende gecommuniceerd waardoor mensen vaak niet weten hoe het met de ander gaat met als gevolg dat vele relaties oppervlakkig blijven. Het initiatief van Lostwords is ontstaan in een poging dit maatschappelijke fenomeen tegen te gaan. Het is voor ieders belang om elkaar beter te begrijpen en om in te zien dat woorden voor de ene niet dezelfde woorden zijn, of dezelfde betekenis dragen, als voor de andere. Taal kan een eigenheid hebben die gedeeld kan worden. Vandaar de vrijheid van zowel voordrachtsvorm als van taal tijdens het open podium.

Langs de ene kant creëert Lostwords een ruimte waarin mensen op hun eigen manier hun verloren woorden kwijt kunnen. Langs de andere kant maakt diezelfde ruimte ook plaats voor het tweede cruciale luik; het luisteren naar verloren woorden.

Wanneer?

Reeds afgelopen