Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Sebene Night Hosted by Kingdom Of Kela
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:30 Deuren
20:30 Start
22:30 Verwacht einde

Sebene Night

Tijdens de vijfde editie van Black History Month - die volledige draait om The Power of Assembly - hosten  we een  Sebene Night van Rabba.

Sebene is een typisch element van de Congolese Rumba, uitgevoerd op elektrische gitaar. Deze gitaarrif is een overblijfsel van West-Afrikaanse arbeiders in Congo, wiens muzikale avonden mensen samenbrachten. De Congolese artiesten namen deze zevende rif en dopen 'em om tot Sebene (seven).

Deze Sebene Night brengt dans, zang en - uiteraard - de hevige gitaarrifs samen. Klassieke Afromuziek (van een liveband!) wordt gecombineerd met hedendaagse dans. Een ding staat vast: het wordt een spetterende avond!

Line-up

Ramos Sama

Ramos Sama richtte artiestencollectief Oseibantu op, is de maker van het stuk 'parallelo' en startte concepten Ewaja & Beatshaven. Volgens Rabba de beste Afrohouse DJ van België en een vaste waarde op de Sebene Night.

Boule Mpanya

De Congolese Boule Mpanya is zanger, artiest en speelde mee in verschillende theaterstukken. Tijdens Sebene Night deelt hij zijn universum met het publiek!

RabbaDance & The Kingz & Guests

Rabba is een veelzijdige artiest die al heel veel heeft gedaan in de Afrikaanse danswereld met dance battles, workshops en verschillende events. Hij is het brein achter Sebene Night & Afroblood. Samen met z'n liveband en danscrew dé mainact van Sebene Night.

FIFTYHERTZ

FIFTYHERTZ is lid van de muziekgroep KRANKk. Hij is de man achter alle muziek projecten van Rabba. Een veelzijdige artiest die Championsound won in 2020.

Host: LEAUXREESE

Een veelzijdige artiest die ook bekend staat als IAMGUNZ. Hij schreef al heel wat songs en is host op Tommorowland. Momenteel werk hij aan een nieuw project: Afromance.

 

Black History Month

Dit event in onderdeel van Black History Month. Maart is Black History Month (BHM) in België. We vieren de oneindige veerkracht van de zwarte gemeenschap en schijnen een licht op de duistere delen die verborgen of vergeten werden.
Meer info »

Beluister ook de Black History Month-podcast! De hele maand maart gaat Zoka in gesprek met zwarte podcasters, zoals Talksik, Menji talks, Koolcast en Afrotalk.
Vanaf 7 maart, iedere maandag een nieuwe aflevering om 18:00 - de hele maand lang.
Luister hier »


Reeds afgelopen
  • donderdag 24 maart 2022 - 20:30 - 23:00