

Tot u
Mustafa Kör, Johannes Genard, Rick de Leeuw, Maud Vanhauwaert
“jijbentmooizomooi och jij bent zo mooi je bent de mooiste je hebt ogen om in verloren te lopen zo schone oge”
Na twee jaar sluit Mustafa Kör zijn dienstverband als Dichter des Vaderlands feestelijk af. Het was een parcours dat zich tekende door zijn maatschappelijke betrokkenheid met publieke acties en lyrische rauwe poëzie over thema’s van vandaag.
Voor deze avond nodigt Mustafa artistiek verwante zielen uit die hem de afgelopen twee jaar bijstonden: Johannes Genart, Rick de Leeuw, Maud Vanhauwaert zullen met Mustafa het podium betreden. In een avond vol poëzie, muziek & complimenten richt Mustafa zich nog eenmaal tot u.
over Mustafa Kör
Mustafa Kör is schrijver en dichter. Hij werd geboren in Konya en groeide op in Opgrimbie in een mijnwerkersfamilie. Hij debuteerde in 2007 met de geprezen roman De lammeren.
Kör was in 2008 een jaar lang stadsdichter van Genk. Daarnaast ontving hij ook de tweejaarlijkse cultuurprijs van Maasmechelen en de Groene Waterman publieksprijs. Zijn Poëziedebuut Ben jij liefde dat verscheen in mei 2016 kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017.
In 2022 volgde hij Carl Norac op als Dichter des Vaderlands van België voor een periode van twee jaar. Gedurende die periode zal zijn poëzie de hoofdrol spelen in diverse maatschappelijke projecten.
over Dichter des Vaderlands
De Dichter des Vaderlands is een literair initiatief van VONK & Zonen, Poëziecentrum en Maison de la poésie, in samenwerking met Passa Porta, Les Midi de la poésie en Maëlstrom en Maison de la Poésie d'Amay. De Dichter des Vaderlands wordt aangesteld voor twee jaar en schrijft minimum zes gedichten per jaar over diverse thema’s die ons land aanbelangen. Om de twee jaar wordt een dichter uit een andere taalgemeenschap aangeduid. Lisette Lombé volgt Mustafa Kör in 2024 op.
Credits
- Productie: VONK & Zonen
- Regie: VONK & Zonen
- Coproductie: Poëziecentrum