Stad Antwerpen

Donderdag 2 maart is Rosalie Custers uit zeven kandidaten verkozen tot eerste Stadscomedian. De 20-jarige jongedame uit Wilrijk zal een jaar lang grappige video’s posten op de kanalen van Gazet van Antwerpen en Arenberg. “Als jongste deelnemer ben ik opgegroeid met online content”, zegt Custers.

Een mens maakt wat mee. Zeker in ‘t Stad. En daar mag allemaal eens goed mee gelachen worden. Daarom vatten Arenberg en Gazet van Antwerpen begin dit jaar een zoektocht aan naar jonge, nieuwe stemmen in het comedylandschap met als doel een eerste Stadscomedian aan te stellen. Een jaar lang zal die de actualiteit op de korrel nemen via een tiental eigen videofilmpjes, gepost op de kanalen van Gazet van Antwerpen en Arenberg.

Na een oproep in de krant en via de sociale media werden zeven kandidaten geselecteerd: de Antwerpenaars Christian Celini (48), Jeroen Dyck (32) en Manu Moreau (42), naast Rosalie Custers (20) uit Wilrijk, Ben Janssens (23) uit Borgerhout, Ali Lamkoref (25) uit Merksem en Karen Van Peteghem (29) uit Deurne. Sinds begin februari werden zij in vier workshops gecoacht door de ervaren comedian Jeron Dewulf en danser/performer Joffrey Anane, die sterk scoort met zijn ‘Afro Belg’-video’s.

Humor is een mooie tool om taboes te doorbreken! - Rosalie Custers in GVA


“Als Stadscomedian zou ik het leuk vinden om via humor mensen van diverse pluimage met elkaar te verbinden. Ik studeer momenteel cabaret in Den Bosch, ook dat kan me helpen bij het maken van filmpjes. De trofee komt zeker goed van pas. Ik zit nog op kot en heb bergen oud brood.”
Met de verkiezing van de Stadscomedian is meteen ook het Mad Goat Comedy Festival afgetrapt. Nog tot 5 maart treden in Arenberg en De Studio een trits opmerkelijke komieken uit binnen- en buitenland voor het voetlicht.

Ontdek hier de video's van alle deelnemers

De Stadscomedian is een samenwerking van Gazet Van Antwerpen x Arenberg