Stad Antwerpen

Rolstoelgebruikers

In Arenberg zijn er speciale plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers.

In DE GROTE is een platform voorzien voor rolstoelgebruikers. In de BLACKBOX krijgen rolstoelgebruikers een plek net voor de tribune. Zo kunnen we voldoende plaats en een perfect zicht op het podium garanderen. Belangrijk is wel dat je bij je boeking (via telefoon, mail of aan de balie zelf) aangeeft dat je van deze plekken gebruik wilt maken.

Een lift brengt je zonder problemen naar DE GROTE. De BLACKBOX bevindt zich op het gelijkvloers.

Zowel op het gelijkvloers als aan DE GROTE bevinden zich aangepaste sanitaire voorzieningen.

Er is geen lift tot aan het balkon van DE GROTE, de rest van Arenberg is wel vlot toegankelijk met een rolstoel.

Ben je een rolstoelgebruiker en wil je graag een ticket boeken? Of heb je vragen? Neem dan contact op met onze ticketbalie via ticket@arenberg.be of bel naar 03 202 46 46 (bereikbaar woensdag van 13:00-17:00)

Slechthorenden

Voor bepaalde voorstellingen kan je via je eigen hoofdtelefoon of hoorapparaat live beluisteren wat er op het podium gebeurt. Hiervoor gebruiken we de software MobileConnect van Sennheiser. Deze app streamt het geluid van op het podium rechtstreeks naar je hoofdtelefoon of hoorapparaat via je smartphone.

Welke voorstellingen?

Op onze website kan je per voorstelling zien of je gebruik kan maken van MobileConnect. Ook in de servicemail wordt dit vermeld.

Hoe werkt het?

Je installeert best op voorhand de Sennheiser MobileConnect-app op je smartphone. Zo kan je testen of je smartphone verbinding kan maken met je hoorapparaat.

Download hier de app:

Via deze link vind je de handleiding MobileConnect te installeren en connectie te maken met het netwerk van Arenberg.

Vragen of hulp nodig? Onze medewerkers ter plaatse helpen je graag verder.

Echo-effect

We proberen het geluid zo snel mogelijk door te sturen, maar het is onvermijdelijk dat er een beetje vertraging zit op het geluid. Zo ontstaat er een echo-effect. Hieronder lees je hoe je dit effect kan voorkomen:

  • Beperk in de stellingen van je hoorapparaat het omgevingsgeluid
  • Gebruik je een hoofdtelefoon? Kies dan voor één die je oren volledig bedekt en liefst met draad in plaats van bluetooth.

Bij vragen kan je ook steeds terecht bij je audioloog.

Voorbehouden parkeerplaatsen

Een overzicht van aangepaste voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt, vind je op de website van Stad Antwerpen.Nog vragen?

Heb je assistentie nodig of vragen rond toegankelijkheid? Mail gerust naar communicatie@arenberg.be en we helpen je graag verder.