Stad Antwerpen

Crossing Border

Internationaal Literatuur Festival

Crossing Border keert terug naar De Studio met internationale schrijvers en muziek. Jong talent naast gevestigde namen. Het programma bestaat uit een selectie van schrijvers en artiesten die optreden op het meerdaagse Nederlandse festival (31e editie) dat in dezelfde week plaatsvindt. 


Michel Faber


Michel Faber is een veelgeprezen en veelzijdige schrijver uit Nederland. Met zijn unieke en meeslepende schrijfstijl weet hij de lezers keer op keer te betoveren. Zijn werk varieert van literaire romans tot sciencefiction en horror, waardoor hij een breed lezerspubliek aanspreekt. Faber staat bekend om zijn diepgaande en intrigerende verhalen, waarin hij complexe thema's aansnijdt met een treffende emotionaliteit. Of je nu een liefhebber van realistische fictie bent of graag in de wereld van het bovennatuurlijke duikt, Michel Faber weet je te betoveren met zijn verhalen.


Connie Palmen


Connie Palmen is een bekende Nederlandse schrijfster; bekend om haar romans, essays en toneelstukken. Palmen heeft verschillende literaire prijzen gewonnen, waaronder de AKO Literatuurprijs voor haar roman 'De Vriendschap' in 1995. Haar werk verkent vaak thema's als liefde, identiteit en de zoektocht naar waarheid. Palmen wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers en haar werk is vertaald in meerdere talen.


Teju Cole


Teju Cole is een Nigeriaans-Amerikaanse schrijver, kunstcriticus en fotograaf. Hij is bekend om zijn onderscheidende schrijfstijl en zijn vermogen om complexe thema's zoals identiteit, migratie en politiek te verkennen. Zijn werk is doordrenkt van persoonlijke ervaringen en reflecteert vaak op kwesties zoals ras, kolonialisme en sociale ongelijkheid. Zijn bekendste romans zijn 'Open City' en 'Every Day is for the Thief', die beiden lovend zijn ontvangen door critici en lezers over de hele wereld. In 2015 werd Cole bekroond met de Windham-Campbell-literatuurprijs voor zijn bijdrage aan de hedendaagse literatuur. Hij blijft een invloedrijke stem in de literaire wereld en is een belangrijke figuur in het bevorderen van culturele uitwisseling en begrip.


Adania Shibli 


Adania Shibli is een internationaal geprezen Palestijnse schrijfster en kunstenaar. Ze werd geboren in 1974 in Galilea, Israël, en is opgegroeid in de Palestijnse stad Beersheba. Shibli staat bekend om haar krachtige en poëtische schrijfstijl, waarin ze diepgaande thema's als identiteit, dislocatie en het Palestijnse conflict verkent. Haar werk, dat zowel romans als essays omvat, is vertaald in verschillende talen en heeft verschillende literaire prijzen ontvangen. Shibli's unieke perspectief en haar vermogen om complexe emoties en ervaringen te verwoorden, maken haar een belangrijke stem in de hedendaagse wereldliteratuur.


Info

Crossing Border is een collab tussen Arenberg, Trix en De Studio met de steun van Antwerpen Boekenstad.