Stad Antwerpen

GOLEMAN

Peter Holvoet-Hanssen, Mauro Pawlowski en Leen Diependaele

Een rondtrekkende Medicine Show, een Nederlandstalig concert. Krachten bundelend. Poëziemuziek die commedia dell’arte met schoonheid verbindt. 2024. De steeds schrikbarende Reus Goleman rukt verder op. Drie troubadours gaan hem tegemoet, enkel gewapend met de zinderende zang en de in trance brengende muziek-composities van Mauro Pawlowski en electronica-artieste Leen Diependaele, in combinatie met de unieke, zing-zeggende verzen van dichter Peter Holvoet-Hanssen. Dit P oëzie-M uziek L abo (P eter H.-H., M auro en L een ‘Samowar’ Diependaele) wapent zich met gebalde verbeeldingskracht en neemt met elke song een andere vorm aan.

Kunnen de bezwerende liederen en de in vervoering brengende ‘muziekdoosgedichten’ de vernietigende en infiltrerende golem-man even van de wijs brengen? De toestand is hachelijk. Het labo -dat seismografisch contact heeft met de reus- roept de hulp in van uitzonderlijke ‘local heroes’, die alles op het spel zetten. De plaatselijke local hero -eender welke discipline maar authentiek en intens- wordt ingezet om een snaar te raken, om mee het beste van zichzelf te geven in een poging de reus te doen opkijken. Tijdens het optreden zullen de ‘vibes’ gebruikt worden om verbinding te leggen met de reus.

Zal Goleman heel even tot stilstand gebracht kunnen worden? Wellicht niet, maar de poging telt. Peter Holvoet-Hanssen schrijft al langer over Reus Goleman, en brengt in januari 2024 zijn finalegedichtenboek uit: GOLEMAN. De teksten van de songs zijn gebaseerd op Peters allermooiste, bezwerende verzen. Leonard Cohen zelve zou tevreden zijn.

Credits

  • Tekst: Peter Holvoet-Hansen
  • Muziek: Mauro Pawlowski, Leen Diependaele