Stad Antwerpen
OLTClub

IKRAAAN

Niemand doet wat IKRAAAN doet. In haar pubertijd ontdekte ze via artiesten als Tupac haar passie voor muziek. Via haar liefde voor de Nederlandse taal leerde ze die passie omzetten. In amper een jaar ontwikkelde ze haar eigen dromerige zangstijl die je in een handomdraai meeneemt in een unieke wereld. Ze denkt niet in genres of regels en laat zich inspireren door diverse muzikale genres. Met onvoorspelbare melodieën vermengt ze het Nederlands met haar moedertaal, Somalisch. Iets wat we voordien nog niet hebben gehoord.

IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Obstakels, een hobbelige levensweg en de pijn van het fundamenteel anders zijn de moeilijke onderwerpen die ze met haar muziek aansnijdt. 'Qorraxdeyda' (mijn zon) en 'Carruurnimo' (Jeugd) tonen aan hoe IKRAAAN moedig haar diepste persoonlijke uitdagingen aangaat.

In haar vorige album “Geestelijke gezondheidszorg”, legde ze vastberaden de reis van introspectie af, waarbij ze zich manifesteerde als 'de clown'. Nu neemt ze afstand van de clown en legt ze de focus op haar innerlijke kracht. 'Schemerlicht' is het album dat volgt op het eerste album. Haar muziek symboliseert de reis naar bevrijding van externe verwachtingen en het omarmen van de donkere periodes die iedereen wel eens heeft meegemaakt.

“Ik geloof dat we als maatschappij ons collectief bewustzijn kunnen verhogen door onze schaduw zijde voor ogen te zien. De enigste uitweg is naar binnenin” - IKRAAAN

Facebook | Instagram

OLTCLUB

Dit is een OLTCLUB-concert. Met OLTCLUB duikt OLT Rivierenhof na de warme zomermaanden het Antwerpse nachtleven in. Wat je mag verwachten? Topnotch concerten in de cosy setting van Arenberg. Gevestigde waarden, nieuw talent. Aan jou om te ontdekken. OLTCLUB, Discover Undercover.