Stad Antwerpen

Nana Benz

Nana Benz is back in de Arenberg!

Afrika is geen land; het is een enorm en divers continent met 54 verschillende landen, elk met zijn eigen unieke culturen, talen, tradities en geschiedenis. Helaas bestaat er een algemene misvatting die heel Afrika op één hoop gooit. Deze misvatting overschaduwt vaak de ongelooflijke rijkdom en verscheidenheid die Afrika te bieden heeft. 

Nana Benz erkent het belang van het veranderen van deze mythe en het werpen van licht op de ware essentie van Afrika. Door artistieke talenten uit vijf verschillende regio's van het continent te laten zien - Zuid-, Noord-, Oost-, West- en Centraal-Afrika - wil Nana Benz de stereotypen doorbreken en het levendige tapijt van culturen naar voren brengen dat Afrika zo'n boeiende en veelzijdige plek maakt.

Door de viering van het kunstenaarschap wil Nana Benz een nauwkeuriger en kleurrijker beeld van Afrika schetsen, een beeld dat de verschillende identiteiten van de verschillende naties en volkeren erkent. Door dit te doen hopen ze een diepere waardering te kweken voor de complexiteit van Afrika en de diepgaande bijdragen van zijn diverse gemeenschappen aan het mondiale culturele mozaïek.


Nana Benz is een collectief van drie jonge Antwerpenaars die de beleving van de Afrikaanse cultuur door de Belgische diaspora wil bevorderen. 

In februari 2023 vertoonden ze hun eerste theaterproductie over de eerste terugkeer naar je moederland in Corso. In 2019 organiseerden ze tijdens festival L’Afrique c’est chique hun eerste evenement rond Afrikaanse mode in de Arenberg.

Credits

  • Productie: Eyram Amavi, Audrey Ikirezi, Tetty Kayembe