Stad Antwerpen
Première

Noodzakelijk Kwaad

Morsen Met Mensen

Noodzakelijk Kwaad is een kwartet dat zijn oorsprong vond in hartje Brussel, in café De Daringman met name. Drie muzikanten en één dichter. Teuk Henri speelt gitaar en basgitaar. Frank P speelt drums & percussie, Jef Mercelis zingt en speelt Korg. Jan Ducheyne is de dichter rond wiens poëzie de muziek zwermt, knettert, knalt en dan weer subtiel wegsterft.

Een concert van Noodzakelijk Kwaad is met niks te vergelijken. Die uitdrukking wordt nogal eens gebruikt, maar in dit geval is het gewoon waar.

De heren staan scherp, want ze hebben net een nieuwe plaat opgenomen in Studio Jezus bij Pascal Deweze : 'Morsen Met Mensen' op de welke gastrollen zijn weggelegd voor Nicolas Rombouts op contrabas en Pascal Deweze op diverse instrumenten.  Wanneer dit viertal een concert geeft is alles mogelijk. Improvisatie is evident.

De gedichten van Jan Ducheyne onderscheiden zich van veel andere poëzie doordat ze als het ware geschreven zijn om op de muziek te dansen die het trio hem voor de voeten gooit.  ls Jef Mercelis dan ook nog zijn door merg en been snijdende stem bovenhaalt, dan is het hek helemaal van de dam. Het intense speelplezier spat ervan af bij Teuk Henri & Frank Pay. En laat dat toch ongeveer het belangrijkste zijn, naast de blik in uw ogen op de eerste rij. 

Noodzakelijk Kwaad? Dat gaat u zeker niet zijn na dit concert!

Facebook