Stad Antwerpen

Met Afro Belg brengen we een humoristische reeks uit omtrent hedendaagse conflicten als Racisme en Discriminatie tegenover mensen met Afrikaanse origine. De reeks werd bedacht door Joffrey Anane uit Antwerpen. Hij werd geïnspireerd door zijn ervaringen die hij zelfs in zijn jeugd heeft meegemaakt. Zo werd hij opgevoed door zowel zijn biologische moeder en vader als door zijn witte pleegouders.

Afro Belg staat dan ook voor het omhelzen van deze twee identiteiten. Het schijnt licht op het conflict dat ontstaat door het verzet tegen verandering van de conservatieve vlaming en het gewaardeerd willen worden van de ‘Afro Belg’ door het land waar hij of zij werd in geboren. Door de verschillende perspectieven van de personages krijgen we een komisch totaalbeeld van hoe het is als Belg met afrikaanse origine in de vaak nog steeds conservatieve Belgische maatschappij. De serie biedt samenhorigheid en herkenning in de vorm van humor.

Bar Takeover

Deel je verhalen, netwerk en kom samen met gelijkgestemden.

Joffrey Anane, jouw host, ontvangt je met open armen en trakteert je op een heerlijke brunch. Voor iedereen die zijn materiaal wil laten zien, zijn ideeën wil presenteren of in contact wil komen met anderen in de zaal, is er een klein podium. Ben je een professional of opkomend ondernemer, iedereen is welkom. 

Wil je geïnspireerd worden of inspireren? Door samen te komen kunnen we een verschil maken in iemands leven of iemand in het onze. 

(c) Nick Decombel

Winnaar van Jamie Award voor beste komedie