Stad Antwerpen

Nana Benz is een collectief van drie jonge Antwerpenaars die de beleving van de Afrikaanse cultuur door de Belgische diaspora wil bevorderen.  

Afrika is geen land; het is een enorm en divers continent met 54 verschillende landen, elk met zijn eigen unieke culturen, talen, tradities en geschiedenis. Helaas bestaat er een algemene misvatting die heel Afrika op één hoop gooit. Deze misvatting overschaduwt vaak de ongelooflijke rijkdom en verscheidenheid die Afrika te bieden heeft. 

Nana Benz erkent het belang van het veranderen van deze mythe en het werpen van licht op de ware essentie van Afrika. Door artistieke talenten uit verschillende regio's van het continent te laten zien, samen te werken met de community en ingebakken stereotypes te ontmantelen. Op deze manier streven ze naar een nauwkeuriger en kleurrijker beeld van Afrika. Dit beeld erkent de verschillende identiteiten van de diverse naties en volkeren.

Door dit te doen hopen ze een diepere waardering te kweken voor de complexiteit van Afrika en de diepgaande bijdragen van zijn diverse gemeenschappen aan het mondiale culturele mozaïek.

Instagram 

Tetty Kayembe, Eyram Amavi, Audrey Ikirezi 
Foto: Mieke Verbijlen

Blik terug op Africa's not a country 2023