Stad Antwerpen

StomLichaam brengt literatuur, muziek, dans en beeldende kunst samen.

StomLichaam biedt op gedurfde wijze nieuwe multidisciplinaire observaties die je recht in het hart raken. Het daagt je uit om je een spannende nieuwe wereld voor te stellen, zonder de diversiteit aan dagelijkse realiteiten uit het oog te verliezen.

Een verhaal tot leven gebracht door het samenbrengen van storytellers en kunstenaars. Het resultaat, een boeiende mix van gedeelde visies en unieke artistieke perspectieven. Deze mix leidt tot iets buitengewoons. Het voert je mee en verbindt je met de artistieke stroom langs het hedendaagse culturele landschap.

Stom Lichaam is een testament en een ode aan samenwerken, creativiteit en het grensoverschrijdende karakter van kunst. Het bewijst dat kunst verbindt en verenigt ongeacht je achtergrond.

Het StomLichaam festival, de competitie. 

Voorheen combineerde StomLichaam muziek, dans en poëzie in video's. Maar dit seizoen organiseerde ze hun eerste dans- en kortfilmcompetitie. Het was een ode aan film en een samenwerking met dans, waarbij poëzie de leading lady was. 24 mensen werden geselecteerd via een open call en presenteerden elk hun stuk tijdens het StomLichaam festival. En sleepten ons heel de dag mee in hun unieke performances.

Benieuwd hoe de eerste editie van het StomLichaam festival er aantoe ging?
Herbeleeft het hier.

Foto © Britt Ryckebosch