Stad Antwerpen

Onze zalen

DE GROTE

Ruim 800 toeschouwers kijken vanuit hun rode pluchen zetels in de ruime parterre of het balkon naar het podium van DE GROTE. De half ovale vorm garandeert een goede zichtbaarheid, waar je ook zit, en creëert een intieme en gezellige sfeer. Het publiek beleeft de artiesten van dichtbij.

Naast onze grote zaal ligt BARPAUZE. Deze bar wordt vooral gebruikt tijdens pauzes, maar leent zich ook uitstekend voor recepties en verschillende andere evenementen.

DE GROTE is onderverdeeld in verschillende blokken: één centraal blok en twee zijblokken. In de loges op de balkons zijn de stoelen ongenummerd en verplaatsbaar. Je kan dus je loge binnenwandelen en gaan zitten waar je wil.

In de zaal is ook een platform voorzien voor rolstoelgebruikers. Hier kunnen we voldoende plaats en een perfect zicht op het podium garanderen. Belangrijk is wel dat je bij je boeking (via telefoon, mail of aan de balie zelf) aangeeft dat je van deze plekken gebruik wilt maken.

DE GROTE is tevens een flexibele zaal, die voor een aantal voorstellingen semi-seated wordt opgesteld. De voorste rijen van de parterre worden dan verwijderd, zodat het publiek de keuze heeft om te staan of te zitten in de zetels op de laatste rijen of balkons.

Deze zaal is niet voorzien van een ringleiding.

BLACKBOX

Onze gezellige BLACKBOX beschikt over een uitschuifbare telescopische tribune met 92 plaatsen. Zonder tribune en met podium kunnen er 150 mensen in de BLACKBOX.

De BLACKBOX is technisch goed uitgerust en heeft een mooie akoestiek. Daarnaast heeft de zaal nog eens een speelruimte van zeven meter breed en zes meter diep.

Dit alles maakt de mogelijkheden in de BLACKBOX eindeloos. Van jazzy clubconcerten, over literaire evenementen of try-outs, tot minifestivals.

Bezoek Arenberg virtueel!

Een bezoekje brengen aan Arenberg van achter je computer? Bekijk al onze zalen en bars in 360° via deze link!

Vragen?

Wil je de zaal huren? Mail dan naar verhuur@arenberg.be.

Heb je vragen over de infrastructuur of ons technisch materiaal? Mail dan naar onze technisch realisator Thomas.