Stad Antwerpen
www.djojoversteeg.com

A Queer Night

met Fleur Pierets & Kirsten van Teijn

Fleur Pierets en Kirsten van Teijn organiseren beiden los van elkaar Queer Arts Festivals in Vlaanderen & Nederland. Na een aantal bijzondere samenwerkingen groeide dat uit tot een vriendschap en organiseren ze nu met heel veel trots samen de eerste editie van ‘A Queer Night' in Arenberg. Verwacht een intieme safe space waarbij Fleur Pierets praat over de noodzaak van een ‘queer blik’, vervolgens speelt Kirsten van Teijn haar voorstelling ‘Jaloezie is een Bitch’. Na afloop gaan ze samen met het publiek in gesprek.

Fleur Pierets

Als schrijver en mensenrechten activist is Fleur Pierets voornamelijk bezig met beeldvorming. In de lezing die ze op ‘A Queer Night' in Arenberg zal geven, praat ze over wat haar tot diep in haar vezels raakt: werk dat de intentie heeft om de wereld wat beter te maken. Werk dat dagenlang nazindert, wringt en stemt tot nadenken. Voorstellingen die je uit je slaap houden en je de wereld laten zien door de blik van de maker. Dàt is wat goeie kunst maakt. Kunstenaars zijn voor haar de de dromers, de zieners, de seismografen van onze tijd. En ze is ervan overtuigd dat, wanneer je de geschiedenis en de maatschappij wilt begrijpen, je moet kijken naar wat de kunstenaars hebben gedaan. Ze geven niet noodzakelijk de juiste antwoorden, maar stellen wel de juiste vragen. En volgens haar ligt daar de juiste insteek. Wat gebeurt er met ons als we kijken naar voorstellingen die fantaseren over een nieuwe werkelijkheid? Wat als we het anders doen? Wat als?

Kirsten van Teijn - Jaloezie is een Bitch:

Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar ‘open mind’ keihard op de proef gesteld. In 'Jaloezie is een bitch' gaat Kirsten het gevecht aan met juicy jealousy; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden. In 2022 won Kirsten de prestigieuze VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)Experiment over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. Deze keer neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

+ nagesprek met Fleur & Kirsten + pop-up shops van Queer Bookshop & Cartoonisten ‘Lekker Blijven Likken'.

Website