Stad Antwerpen

Dead Ladies Show 11

Letterenhuis presenteert in Arenberg

Het Letterenhuis presenteert in Arenberg de elfde editie van The Dead Ladies Show, een productie van auteur Gaea Schoeters en literatuurhuis Passa Porta. The Dead Ladies Show is een sprankelend café chantant over opmerkelijke vrouwen die blijvende bewondering verdienen. Elke Dead Ladies Show brengt leven en werk van drie onterecht vergeten vrouwen voor het voetlicht. Bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars delen hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen het publiek door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Auteur Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen.

Schrijfsters, kunstenaars en onderzoeksters

Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren. Tussen en na de drie lecture-performances vertolkt een zangeres, onder begeleiding van pianiste Lies Colman, liederen van grandes dames van weleer. De bijhorende Dead Ladies Song werd geschreven door componiste Annelies Van Parys op woorden van Gaea Schoeters in een vertaling van Rona Kennedy.

Editie #11

Met auteur Rachida Lamrabet over dichteres Saida Menebhi, auteur Anneleen Van Offel over archeologe Marija Gimbutas en boekhandelaar Steven Van Ammel over zijn memorabele collega Sylvia Beach. Aan de piano Lies Colman, veelzijdige artieste en zangsopraan Lieselot De Wilde met Irish Keening Songs en muziek van Denise Tolkowsky. Ook deze editie wordt in goede banen geleid door auteur en programmamaker Gaea Schoeters.