Stad Antwerpen

Fractie van een seconde

Benefiet t.v.v. het traumaonderzoek UZA

Een fractie van een seconde. Meer is er niet nodig om je leven of dat van iemand anders overhoop te gooien. Eén zucht en het kan voorbij zijn. Of net niet.

Zoals bij Michael Ghysels. In 2017 overleefde hij een zwaar verkeersongeval. Ondanks zijn verlamming acteert hij samen met Stef Vanlee in de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’. Stef werkt als spoed- en MUG-verpleegkundige.

'Fractie van een seconde' is een voorstelling om te voelen, te lachen, te huilen, te begrijpen, te leren, te herkennen en bovenal te erkennen. Deze voorstelling gaat verder dan alleen het tonen van gevaren in het verkeer.

Verloop van de avond

Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen, start de avond met een kort voorwoord. Vervolgens licht Dr. Philip Verdonck het onderzoek toe samen met Kevin en Julian, 2 van zijn ex-patiënten die een zwaar trauma overleefd hebben. Na een kort muzikaal intermezzo van Jean Bosco Safari start vervolgens de theatervoorstelling 'Fractie van een seconde'. De avond wordt in goede banen geleid door ambassadeur van het project, Herman Verbruggen.

Per verkocht ticket gaat 25 euro naar het onderzoek in het traumacentrum van het UZA.

Meer informatie