Stad Antwerpen

Jean Blaute

Met Vallen en Opstaan

Een muzikale boekvoorstelling door Jean Blaute. Het volledige verhaal van de zoon van de muziekwinkel die uitgroeide tot de George Martin van de Lage Landen, dat is 'Met vallen en opstaan'.

"Ik wil de lezer entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan de zotskap Jean Blaute. Dat beeld wil ik graag bijstellen".

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: "Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen". Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikant annex producer.

Zijn biografie is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte dan enkel maar de naakte feiten. Naast talloze anekdotes, bijvoorbeeld over zijn korte carrière bij de vuilnisdienst in New Orleans, belicht het boek ook zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig vrolijk Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie.

Na de voorstelling kan je het boek 'Met vallen en opstaan' van Jean Blaute kopen aan de boekenstand.

Over Matinée Dorée

Met Matinée Dorée slaan district Antwerpen en Arenberg de handen in mekaar voor een schitterende reeks voorstellingen vol muziek, toneel en comedy. Tickets kosten € 8. Een drankje en een portie poffertjes zijn inbegrepen in de prijs!

Praktisch

In het inkomticket zit een drankje en een portie poffertjes inbegrepen.

Verder nog honger of dorst? De bar en keuken van Minigolf Beatrijs zijn open! Voor de voorstelling kan je gezellig iets drinken, vanaf 16:00 is de keuken open en kan je ook iets eten. Eigen drank of eten zijn helaas niet toegelaten. Ontdek het menu »

Credits

  • Artiest: Jean Blaute

Met de steun van

District Antwerpen